Real Madrid: önálló karrierbe kezd Davide Ancelotti – sajtóhír

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 16:10
null
Davide Ancelotti (balra) esetleges távozása apja jövőjét illetően is szerepet játszhat (Fotó: Getty Images)
A spanyol Marca értesülései szerint a nyáron megkezdi vezetőedzői pályafutását a Real Madrid jelenlegi másodedzője, Davide Ancelotti. Carlo Ancelotti fia Szalai Ádám korábbi klubjához, a svájci bajnokságban szereplő Baselhez tart.

 

Édesapja nélkül folytatja edzői pályafutását Davide Ancelotti. A Real Madrid másodedzőjét az idény során korábban már megkereste az angol Premier League-ben szereplő Everton, de Carlo Ancelotti fia akkor még nem váltott.

A 33 éves szakember spanyol és francia sajtóértesülések szerint a 2024-ben lejáró szerződését nem tölti ki, már idén nyáron távozik a spanyol fővárosból, hogy átvegye a svájci Basel irányítását. A csapatot Alexander Frei menesztése óta ideiglenesen Heiko Vogel vezeti, jelenleg ötödikek a bajnokságban, az Európa-konferencialigában pedig a Nice-szel találkoznak a negyeddöntőben.

Davide Ancelotti több mint tíz éve, 2012 óta dolgozik apja mellett másodedzőként, a svájci klub lenne az első együttes, amelynél a vezetőedzői pozíciót töltené be.

Fia távozása Carlo Ancelotti jövőjét is megváltoztathatja. Az olasz trénert korábban már a brazil válogatottal is szóba hozták, és habár kijelentette, szívesen maradna Madridban, még akár a Graham Pottert kirúgó Chelsea élére is visszatérhet.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik