La Liga: Valverde egyelőre nem kaphat büntetést Baena megütéséért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.09. 14:33
null
Federico Valverdét egyelőre nem büntethetik meg Álex Baena megütéséért (Fotó: Getty Images)
Mint megírtuk, a Real Madrid Villarreal elleni 3–2-es hazai veresége után a vendéglátó uruguayi középpályása, Federico Valverde a vendégcsapat parkolójában ököllel arcon ütötte a „sárga tengeralattjáró” játékosát, Álex Baenát. A spanyol AS most arról számolt be, hogy sem a klub, sem a megtámadott játékos nem tervezi, hogy feljelenti Valverdét, így a Real Madrid játékosa büntetés nélkül megúszhatja a történteket.

A hírek szerint a két játékos még a Villarreal–Real Madrid januári Király-kupa-nyolcaddöntőjében „kapott össze”, amikor Baena egy párharc után azt mondta Valverdének: „Most sírj, hogy a fiad nem fog megszületni” – utalt Baena arra, hogy Valverde felesége, Mina Bonino terhessége alatt problémák merültek fel. A Villarreal középpályása tagadta, hogy ilyet mondott volna, azonban Valverde a felek 28. fordulóban rendezett bajnokija után a parkolóban arcon ütötte Baenát.

Az AS úgy tudja, sem a Villarreal, sem Baena nem tervezi, hogy feljelenti Valverdét, így az uruguayi játékost nem büntethetik meg, viszont ha mégis panaszt tesznek, háromtól 12 mérkőzésig szóló eltiltást is kaphat a Real Madrid középpályása.

A lap kitért rá, mivel az eset már a csapatok távozásakor, a pályától és a játékvezetőtől távol történt, az esemény nem szerepel a mérkőzés jegyzőkönyvében.

Megjegyzik, a helyszínre érkező rendőrök átvették az érintettek vallomását, így ha a rendőrség felbontja a jegyzőkönyvet, az ügy eljuthat az Erőszakellenes Bizottsághoz, amelynek már joga van szankciót javasolni, illetve felkérheti a Versenybizottságot, hogy tanulmányozza az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik