Barcelona: megvan, honnan szereznek pénzt a katalánok Messi visszaszerzéséhez

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.19. 17:53
null
Joan Laportáék a Barca Studios további jogainak értékesítéséből javítanának a klub gazdasági helyzetén (Fotó: Getty Images)
Mint arról többször is beszámoltunk, nincs könnyű gazdasági helyzetben a spanyol élvonalban (La Liga) bajnoki címért küzdő FC Barcelona, de a Marca legfrissebb értesülései szerint a katalánok a Barca Studios jogainak 24 százalékát értékesítve 150 millió euróhoz jutnának, amelyből visszaszereznék Lionel Messit.

 

Megírtuk, hogy a Barcelona, bár a labdarúgók bértömegét az elfogadható 450 millió eurós határ alá csökkentette, az előrejelzések szerint a közeljövőben 200 millió eurós hiányt kénytelen majd jegyezni, és emiatt továbbra sem regisztrálhat új játékost. A „gránátvörös-kékek” a gazdasági helyzetük javítása érdekében csökkentik a szakosztályok költségvetését, illetve már megvalósíthatósági tervet is készítettek.

A Marca most arról számolt be, hogy a klub bizonyos feltételekkel kiléphet a piacra, és megpróbálhatja visszaszerezni Lionel Messit a Paris Saint-Germaintől.

A lap úgy tudja, hogy a Barcelona arra készül, hogy a tavalyi 25 százalék után további 24 százalékot értékesít a Barca Studios jogaiból. Egy évvel ezelőtt az Orpheus Media 100 millió euróért kapta meg a jogok negyedét, ezzel is segítve a súlyos anyagi helyzetben lévő klubot. A Marca szerint a Barca többet is kérhetett volna a jogokért, s csak az idő szűke miatt egyezett bele a 100 millió eurós vételárba.

A közgyűlése most jóváhagyta, hogy az egylet értékesítse a Barca Studios jogainak további 24 százalékát, így az mostantól bármikor megvásárolható, ugyanakkor a klub továbbra is a Barca Studios többségi részvényese marad.

A Marca szerint ezért a 24 százalékért a Barcelona 150 millió eurót is kaphat, ami javítja a gazdasági helyzetét, és megteremtheti a lehetőséget Messi visszatéréséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik