Barca: Még sok évig szeretnék itt játszani – Lewandowski

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 09:55
null
Robert Lewandowski szerint a Barca jövője biztosítva van (Fotó: Getty Images)
Nagyobb lélegzetvételű interjút adott a katalán Sportnak az FC Barcelona lengyel csatára, Robert Lewandowski. Az elmúlt hetekben sérüléséből lábadozó klasszis beszélt a saját jövőjéről, valamint a Barca játékstílusáról és a klub csalódást keltő európai kupakalandjáról is.

Bármi megtörténhet, de még sok mérkőzés van hátra. A bajnokságban megnyugtató az előnyünk, de jobban kell játszanunk, mint az 1–0-ra megnyert meccseinken. A kupában a döntő a célunk, de annak eléréséhez ki kell ejtenünk a Real Madridot” – beszélt az esetleges duplázásról Robert Lewandowski, aki ezután kitért a katalánok balul sikerült BL-szereplésére is.

A sérülések alaposan megnehezítették a dolgunkat a Bajnokok Ligájában. Fiatal, tapasztalatlan csapattal vágtunk neki a csoportkörnek. Sok hibát követtünk el, és ha meg akarod nyerni ezt a sorozatot, akkor ez egyszerűen nem fér bele” – értékelt a lengyel csatár.

A Barcának számos fiatal, tehetséges játékosa van, ők garantálják a klub jövőjét. Számomra fontos, hogy egy csapaton belül meglegyen az egyensúly a fiatal és a tapasztalt játékosok között és ez nálunk megvan” – vélekedett klubja jövőjéről Lewandowski, majd szót ejtett a Barcelona játékstílusáról.

A Barcának a DNS-ében van a jó foci, ám el kell fogadnunk, hogy a labdarúgás változik. Ennek tükrében lehetséges, hogy a csapat 10 évvel ezelőtti játéka a mostani körülmények között már nem működne. Egy edzőnek meg kell találnia a tökéletes megoldást az aktuális körülmények és a rendelkezésre álló játékoskeret függvényében” – fogalmazott a 34 éves klasszis.

Nem tudom pontosan megmondani, hogy meddig maradok a Barcánál. Úgy gondolom, hogy még van néhány évem a legmagasabb szinten, de azt nem tudom, hogy pontosan mennyi – ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy több, mint egy-két év. Mindent összevetve remélem, hogy még jó sokáig itt maradhatok, mivel mostanra én is megértettem, hogy mit takar a »Més que un club« (»több, mint egy klub«, a Barcelona jelmondata)” – mondta a saját jövőjéről Lewandowski.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik