Atlético: a Bayern kivásárolja a vb-győztes védőt? Mindenki cáfol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.20. 08:02
null
Lucas Hernándezre szemet vetett a Bayern München? (Fotó: AFP)
A spanyol Marca napilap tényként állítja, hogy a német Bayern München a téli átigazolási időszakban kivásárolja szerződéséből Lucas Hernándezt, az Atlético Madrid francia válogatott labdarúgóját.

 

Szerda este „robbant a bomba” a Marca honlapján. A napilap saját információjára hivatkozva azt írta, Lucas Hernández januárban elhagyja az Atléticót, s a német rekordbajnoknál folytatja pályafutását.

A cikk szerint a Bayern az oroszországi világbajnokságon aranyérmes balhátvéddel erősítené meg keretét, s ezért hajlandó kifizetni a 22 esztendős futballista szerződésében foglalt 80 millió eurós kivásárlási árat – igaz, egyes források szerint ez az összeg valójában 85 millió euró.

A marseille-i származású Lucas Hernández egyébként a vb elején 2024-ig hosszabbított nevelőegyesületével, az Atlético Madriddal. A Marca úgy tudja, Hernández négy évre ír alá új klubjával.

A La Ligában a harmadik helyen álló, a Bajnokok Ligájában a Juventus elleni nyolcaddöntőre készülő Atlético nem sokkal a cikk megjelenése után közleményben cáfolta a Marca állításait.

A madridi egyesület Lucas Hernándezre hivatkozva jelezte, a játékos nem állapodott meg a Bayern Münchennel, sőt nem áll szándékában távozni Diego Simeone csapatától.

Az Atlético hozzáteszi, a két klub közti jó kapcsolatnak köszönhetően a Bayern részéről is megerősítést nyert, nem igaz, hogy Hernández megegyezett volna a Bundesliga nagyágyújával.

Atlético de Madrid on Twitter

Lucas Hernandez y el Bayern niegan la existencia de un acuerdo para el pago de su cláusula https://t.co/ZqreOUBBuH




Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója a német csapat szerdai, RB Leipzig ellen 1–0-ra megnyert bajnoki mérkőzése után a Sport1-nek azt nyilatkozta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a Lucas Hernándezzel kapcsolatos hírt.

Bundesliga-csapat még sohasem fizetett ekkora összeget egyetlen játékosért. A rekordot a Wolfsburg tartja, amely 43 millió euróért szerződtette Julian Draxlert 2015 nyarán a Schalkétól.

A Bayern München eddig csupán kétszer adott legalább 40 milliót játékosért. A klubcsúcsot a francia Corentin Tolisso tartja (41.5 millió euróval), valamint Javi Martínez 40 millióba került annak idején.

Hernández ebben az idényben 17 tétmeccsen lépett pályára az Atléticóban, jelenleg térdsérüléssel bajlódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik