Atlético: hihetetlen – ezért távozott a Real Madridtól Saúl!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 20:41
null
Saúl Níguez immár az Atlético Madrid és a spanyol válogatott sikeréért dolgozik (Fotó: AFP)
Eseménydús hetek állnak az Atlético Madrid fiatal játékosa, Saúl Níguez mögött. A huszonkét éves futballista kiemelkedő teljesítményt nyújtott az U21-es Európa-bajnokságon, majd aláírta új, 2026-ig szóló szerződését. A korábban a városi rivális Real Madridban is nevelkedő középpályás elmondta, milyen megpróbáltatások vártak rá nap mint nap a „királyi gárdánál”.

Saúl 2006-ban került a királyiak akadémiájára, ahol nem minden alakult a számításai szerint: megesett, hogy csapattársai ellopták az ebédjét, elrejtették a cipőjét, illetve olyan csínytevésért is felelősséget kellett vállalnia, amit nem ő követett el – ráadásul kéthetes eltiltással bűnhődött.

Nem csoda hát, hogy amikor korábbi edzője, Pepe Fernández az Atlético Madridhoz hívta, nem habozott.

„A legrosszabb pillanataimat követően a váltás mellett döntöttem a nem futballhoz kapcsolódó problémáim miatt – ekkor csörgött a telefon, ő pedig az Atléticóhoz hívott
– mondta az esetről Saúl az El Mundónak. – Azt mondta, odafigyel rám, és hogy az, ami rám vár, teljesen különbözik attól, amin korábban keresztülmentem.”

Évekkel később visszanézve a fiatal labdarúgó nem bánja, hogy ilyesmiken ment keresztül.

„Nem okoz gondot, hogy erről beszéljek, abban az értelemben, hogy sokat tanultam ebben az időszakban” – zárta mondandóját a spanyol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik