Real Madrid: edző, kapus és védő is C. Ronaldót magasztalja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.13. 14:43
null
Cristiano Ronaldóra büszkék a Real Madridnál (Fotó: AFP)
Rafa Benítez, a Real Madrid vezetőedzője szerint Cristiano Ronaldo megdolgozott érte, hogy a klub történetének legjobb gólszerzője legyen a spanyol bajnokságban.

 

A portugál mesterötöst jegyzett a szombati Espanyol elleni mérkőzésen, így már 230 gólos a La Ligában, ez kettővel több, mint Raúl González össztermelése.

„A számok önmagukért beszélnek. Az, aki ilyen sok gólt szerez, megérdemli, hogy a neve a történelemkönyvekben szerepeljen. Remélem, hogy folytatja a gólgyártást, amiből neki és a csapatnak is csak haszna származik” – mondta Benítez a meccs után.

Cristiano Ronaldo – aki 204 bajnokin érte el a 230 találatot – ezzel a negyedik a spanyol liga örök-góllövőlistáján: Hugo Sánchez (Atlético Madrid, Real Madrid, Rayo Vallecano, 1981–1994, 234 gól), Telmo Zarra (Athletic Bilbao, 1940–1955, 251) és a nagy rivális Lionel Messi (Barcelona, 2004– , 287) előzi meg csupán.

Ronaldót honfitársa, Pepe is dicsérte. „Az Espanyol jó csapat, de amikor Cristiano ilyen napot fog ki, akkor lehetetlen a helyzete” – mondta az április 5-i Granada elleni meccs (9–1) után másodszor mesterötösig jutó csapattársról.

„Hihetetlen. Mindannyian tudjuk, hogy ő a világ legjobb játékosa, és büszkék vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk” – magasztalta a portugált a kapus, Keylor Navas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik