Barcelona: a PSG kijátszaná az FFP-t és kölcsönvenné Xavit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 11:49
null
Ibrahimovic (balra) és Xavi újra csapattársak lesznek? (Fotó: AFP)
Francia lapértesülések szerint a Ligue 1-ben szereplő Paris Saint-Germain kölcsönvenné Xavit, aki a szezon befejeztével távozik a Barcelonától a katari al-Szaddhoz.

Mint beszámoltunk róla, a Barcelona világ- és Európa-bajnok középpályása, Xavi sajtótájékoztatón bejelentette, a szezon végén távozik nevelőegyesületétől, és a katari al-Szaddban folytatja pályafutását.

A Le Parisien azt állítja, a Paris Saint-Germain egy szezonra kölcsönvenné a 35 éves labdarúgót, ezzel pedig úgy erősíthetné meg csapatát, hogy megkerüli az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi szabályozását, az FFP-t (financial fair play).

Ebben az esetben a játékos költségeit – legalábbis papíron – a katari klub állná, amelynek tulajdonosa a PSG-t birtokló Nasszer al-Khelaifi testvére. A megoldás nem teljesen ismeretlen az európai labdarúgásban – a Manchester City éppen így tett Frank Lampard esetében.

A párizsiak sem először vennének kölcsön idősebb korban lévő középpályást, David Beckhammel ugyanez volt a helyzet 2013-ban.

Xavi 2014-ben ugyanakkor azt mondta, nem szeretne Európában más csapatban játszani a Barcelonán kívül. Hogy a PSG-nek sikerül-e meggyőznie az ellenkezőjéről, az a nyáron kiderül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik