Spanyolország: a Barca nagyon szeretne a Bernabéuba menni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 21:01
A Barcelona és az Athletic Bilbao vezetősége petíciót nyújtott be a Spanyol Labdarúgó-szövetséghez, hogy a Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadionban rendezzék meg a spanyol Király-kupa május 30-i döntőjét.

A kupadöntő helyszínéről Spanyolországban minden évben azt követően döntenek, hogy kialakul a finálé párosítása, de a valenciai Mestalla és a madridi Vicente Calderón Stadion minden évben eséllyel pályázik arra, hogy otthont adjon a Király-kupa szezonbeli utolsó találkozójának.

A Barcelona és az Athletic Bilbao azonban mindenáron a Real Madrid arénájában szeretne összecsapni, ennek érdekében pedig kérvényt nyújtottak be az illetékes szervezethez.

„Néhány városból már érkeztek ajánlatok a spanyol szövetséghez a kupadöntő megrendezésével kapcsolatban, ám Madridból nem. A Bilbaóval egyetemben azonban mindenképp a Santiago Bernabéu Stadionban szeretnénk játszani a finálét, ezért hivatalos kérelmet nyújtottunk be, amire várjuk a választ. Amíg nem reagálnak a petíciónkra, nem keresünk más helyszíneket” – mondta Albert Soler, a Barcelona intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója.

A katalánok részéről Soler, míg a baszkok oldaláról Jon Berastagui általános igazgató látta el aláírásával az RFEF-nek postázott kérvényt.

A Barcelona és a Bilbao eddig hétszer találkozott a Király-kupa döntőjében, és ötször a gránátvörös-kékek nyertek.

A Barcelona és a Bilbao képviselője által aláírt kérelem
A Barcelona és a Bilbao képviselője által aláírt kérelem

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik