Spanyolország: a Barca hazai pályán játszhatja a kupadöntőt

Vágólapra másolva!
2015.03.25. 20:07
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) döntésének értelmében május 30-án a Camp Nouban rendezik a Barcelona–Athletic Bilbao Király-kupa-döntőt.

A kupadöntő helyszínéről Spanyolországban minden évben azt követően döntenek, hogy kialakul a finálé párosítása. A Barcelona és az Athletic Bilbao ebben az esztendőben a Santiago Bernabéu Stadionban szeretett volna összecsapni – ennek érdekében petíciót nyújtottak be az illetékes szervezethez –, ám a Real Madrid nem pályázott a finálé megrendezésére.ennek érdekében petíciót nyújtottak be az illetékes szervezethez –, ám a Real Madrid nem pályázott a finálé megrendezésére.

A spanyol szövetség a kétórás tárgyalás kezdetén a sevillai Benito Villamarínt (a Real Betis arénáját – a szerk.) javasolta helyszínnek, ám Joan Gaspart, az RFEF alelnöke és a Barcelona korábbi elnöke ellenezte az ötletet. A katalánok hajlandóak lettek volna a Bilbao stadionjában, a San Mamésben játszani a finálét, de ragaszkodtak az eladásra kínált jegyek ötven százalékához – ebbe a baszkok képviselői nem mentek bele.

A döntéshozók végül szavazás során határoztak arról, melyik stadion adjon otthont a május 30-i meccsnek. A voksolásra jogosultak közül 26-an a Barcelona, 18-an a Bilbao stadionja mellett döntöttek, így a kupadöntőre a Camp Nouban kerül sor.

A 99354 néző befogadására alkalmas létesítményben 1963, 1970 és 2010 után negyedszer játszanak Király-kupa-döntőt. A baszkok egyik fináléban sem voltak érdekeltek, a katalánok viszont ötvenkét évvel ezelőtt hazai pályán 3–1-re legyőzték a Zaragozát.

A Barcelona és a Bilbao eddig hétszer találkozott a kupadöntőben, és ötször a gránátvörös-kékek nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik