Real: Ancelotti mérges a támadóira, nem védekeztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 14:01
null
Bale térden, a Real kikapott Valenciában (Fotó: Reuters)
Carlo Ancelotti nem a Real 2–1-es a valenciai veresége, a megszakadt győzelmi szériája miatt dühös, hanem amiatt, hogy madridi támadótrió tagjai nem segítettek be eleget a védekezésbe. Ezt támasztja alá az a statisztikai adat is, hogy az együttesnek ebben a szezonban most volt a legkevesebb megtett kilométere.

 

Az olasz szakember nem gondolta, hogy mostantól kezdve már soha nem fognak kikapni, azt viszont láthatóan rosszul viselte, hogy néhány játékosának nem volt megfelelő a hozzáállása. Mérkőzés utáni értékelésében különösen a támadótriót emelte ki. Elöl ezúttal Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Gareth Bale kapott szerepet – a walesi légióst a 71. percben kapták le a pályáról, a francia centert a 80. percben, de addigra már kialakult a végeredmény –, a Valencia pedig azzal kerekedett föléjük, hogy a védősorból megindított akcióit nem a kellő intenzitással zavarták meg a madridi támadók. Nem rendelték magukat alá a csapatérdeknek. Így viszont a Real középpályája sokszor került kiszolgáltatott helyzetbe. Ancelotti úgy látta: emiatt szenvedtek vereséget. Retorzióra, büntetésre, kispadra mellőzött meghatározó játékosokra azonban senki nem számít.

Hogy ebben mennyi a motiválatlanság szerepe, vagy éppen mennyire játszott közre a szilveszteri haknimeccs – december 30-án Dubaiban kaptak ki a Milantól 4–1-re –, azt nehéz lenne eldönteni. Válasz helyett viszont következzen egy tényszerű megállapítás: a most zajló bajnoki szezonban ennél kevesebbet még egyszer sem futottak a Real Madrid játékosai. Amit persze szintén lehet magyarázni úgy a motiváció hiányával, mint a fáradtsággal.

A madridi játékosok kilométer mutatója 98.54-nél állt meg lefújáskor – összehasonlításképpen a győztes Valencia ugyanakkor 107.74 km-t tett meg –, ami a legalacsonyabb a bajnoki szezonban. Sőt, száz alatt ezt megelőzően egyszer produkáltak (99.7), miközben többször is megközelítették a 110 km-t. A Barcelona elleni el Clásicón is sikerült 105.66 km-rel zárniuk.

Pedig pihenésre és feltöltődésre most nincs idő, a szakmai stáb feladata mégis megoldani ezt a problémát. Szerdán az Atléticóhoz látogatnak kupameccsre, rá egy hétre fogadják a városi riválist a nyolcaddöntő visszavágóján. A kettő között otthon játszanak az Espanyollal, majd a Getafénál és a Córdobánál vendégeskednek, míg február elsején a Barcelonát éppen most elkapó Real Sociedadot látják vendégül. A Király-kupában való továbbjutás esetén a negyeddöntő két mérkőzését is januárban (21-én majd 28-án) kell lejátszaniuk. Mindez számosítva 25 nap alatt akár nyolc mérkőzést is jelenthet. De legalább nem kell sokat utazniuk. Dubaiba semmiképpen...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik