Valencia: mentőcsomag Paco megtartásáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.10. 13:37
null
Paco (balra) ázsiója megnőtt, a Valencia most kapkodhat (Fotó: Reuters)
Azonnali cselekvésre kényszeríti a Valencia labdarúgócsapatának vezetőit, hogy Paco Alcácer bemutatkozott a spanyol nagyválogatottban, majd első tétmeccsén, immár kezdőként góllal vette ki a részét a Macedónia elleni 5–1-es győzelemből. A spanyolok próbálják magukhoz láncolni a 21 éves támadót, legalább annyira, hogy adott esetben jó pénzt kapjanak érte.

 

A saját nevelésű Paco 2012 januárjában mutatkozott be tétmeccsen a felnőttek között, azon a nyáron kölcsönadták a Getafénak, amelyben egy idényt húzott le. Akkor azonban szakmai körökben már tudott volt róla, hogy mocorog benne valami tehetség: a 2011-es U17-es Eb-ről hét találattal gólkirályként tért haza a korosztályos válogatottakban rendre foglalkoztatott támadó, aki után a Barcelona érdeklődött.

Most a Premier League-ből mutatkozik érdeklődés (Arsenal, Chelsea) az előző szezonban már egy fokkal feljebb lépő támadó után, aki a bajnokságban 23 meccsen hat találatot szerzett, az El-elődöntig menetelő gárdában 11 találkozón hét gólt vállalt.

Paco jelenleg érvényes valenciai szerződése 2016 nyarán jár le, értékét a transfermarkt.de 12 millió euróra teszi. A spanyol klub az új szerződésbe szeretne belefoglalni egy 30 millió eurós kivásárlási összeget, de közben azzal is tisztában van, hogy ezzel párhuzamosan a támadó fizetésemelését sem ússza meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik