Spanyolország: Munir hezitált, Marokkó lemaradt róla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 14:41
A Macedónia ellen otthon 5–1-re megnyert Eb-selejtezőn bemutatkozott a spanyol labdarúgó-válogatottban a marokkói családi gyökerekkel bíró Munir El Haddadi. Az FC Barcelona 19 éves üdvöskéjével nagyot fordult a világ pár nap alatt, a felnőtt válogatottban mindenesetre letette a voksát. Bár ez korábban nem volt ilyen egyértelmű...

„Ezzel a bemutatkozással egy álmom vált valóra – mondta a debütálás után a Barcelona támadója. – Ilyen keményen dolgozok majd tovább a klubomban, hogy legyen folytatása a válogatottnak. Az, hogy a spanyol nemzeti csapatot választottam, az én döntésem volt, és nagyon boldog vagyok, hogy így tettem. Nem érdekelt, hogy az emberek dühösek voltak rám, amikor még nem választottam. Marokkó is képben volt, de azt néztem, hogy mi a legelőnyösebb számomra. Semmi mást.”

Mohamed El Haddadi, a játékos édesapja elmondta, hogy fia nem tudott dönteni, ezért őt kérdezte meg arról, felnőttként vajon melyik válogatottat válassza. Mert azért addigra már a marokkóiak is kapcsoltak. Viszont már későn…

Az édesapa ugyanis azt tanácsolta a fiának, azt a válogatottat válassza, ahonnan először keresték meg. Ez a spanyol volt, amelynél az idén már játszhatott az U19-es és az U21-es korosztályos válogatottban is. Utóbbiban éppen a Magyarországon, az 1–0-ra megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára.

Muniré igazi villámkarrier: augusztus 24-én mutatkozott be tétmeccsen a Barcelona első csapatában – gólt is lőtt az Elchének –, öt nappal később Albert Celades már behívta őt az U21-es keretbe. Akkor még nem töltötte be a 19. életévét… A franciák elleni felkészülési mérkőzésen még kezdőként pályára lépő, ám a válogatott kerettől sérülés miatt elköszönő Diego Costa helyére aztán Munirt hívta fel a nagyokhoz Vicente Del Bosque, aki a 77. percben csereként pályára is küldte a tehetséget. Az akkor még szintén az FC Barcelonából behívott Bojan Krkic 2008-as debütálása óta Munir a legfiatalabb újonc a spanyol válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik