Király-kupa: Ez a siker önbizalmat ad a BL-elődöntőre - Ramos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 00:25
A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte meg a spanyol Király-kupát, miután a valencia döntőben 2–1-re nyert a Barcelona ellen. A katalánok gólját szerző Marc Bartra amiatt kesergett, hogy sokkal hatékonyabb, két helyzetéből kettőt gólra váltó Real ellen mit sem ért a mezőnyfölényük, madridi oldalról ellenben mindenki megérdemelt sikerről beszélt.

„A csapat nagyszerűen küzdött, elégedett lehetek minden játékosunkkal, miként szurkolóinkkal is – mondta a Real csapatkapitánya, Iker Casillas, aki a sérülés miatt hiányzó Jesét emelte ki mint a siker egyik részesét, majd elismerte, a hajrában, Neymar kapufájánál bizony szerencséje volt. – Szerencsére is szükség van, hálás vagyok érte.” Iker Casillas, aki a sérülés miatt hiányzó Jesét emelte ki mint a siker egyik részesét, majd elismerte, a hajrában, Neymar kapufájánál bizony szerencséje volt. – Szerencsére is szükség van, hálás vagyok érte.”

„Ez egy csodálatos nap, amelyen sok áldozatot hoztunk ezért az eredményért. De nemcsak ma, hanem az egész sorozatban – mondta Sergio Ramos, a Real védője. – Ez a cím nagyon fontos számunkra. Rengeteg feszültség volt a találkozón, amelyen két nagyszerű csapat játszott. Ez a siker önbizalmat ad a BL-elődöntőre, ahol ott kell folytassuk, ahol most abbahagytuk. Köszönet jár a szurkolóinknak, nélkülük nem mennék semmire. Öröm velük ünnepelni, már nagyon várom, hogy Madridban legyünk.”

„Egész jól ment, azt tudtuk csinálni, amit megbeszéltünk. A szurkolók támogatását onnantól kezdve éreztük, ahogy kiléptünk a szállodából. Akkor úgy véltük, ezen az estén mi nem is veszíthetünk – nyilatkozta Ángel di María, a Real első góljának szerzője, aki udvariasan elhárította, hogy a társainál jobb teljesítményt nyújtott volna. – Az egész csapat, az egész keret nagyszerű volt. Ez az egész éves munkánk elismerése. Először itt ünneplünk, aztán Madridban folytatódik a fieszta.”

„Megvoltak a lehetőségeink, irányítottuk a játékot, de az ellenfél sokkal hatékonyabb volt: játékosai kétszer jöttek el a kapunkig, és két gólt szereztek – kesergett Marc Bartra, a Barcelona kisebb sérüléssel bajlódó, mégis a kezdőbe jelölt védője, a katalánok gólszerzője. – A bajnokság még nincs lefutva, a végsőkig küzdünk. Köszönet szurkolóinknak, akik elkísértek minket Valenciába és biztattak minket.”

„Boldog vagyok, mert nagyon jól játszottunk. Megérdemelten lett miénk a kupa, mert több helyzetet dolgoztunk ki – mondta Cristiano Ronaldo, a Realból ezúttal sérülés miatt hiányzó portugál aranylabdás. – Óriási volt a harc a pályán, nagyon jó lett volna játszani, de a csapattársak kiválóan megoldották a feladatukat, gratulálok nekik, ahogyan az edzőnknek is. Bízom a gyors visszatérésemben, már sokkal jobban érzem magam, nincs fájdalmam. Meglátjuk, szerdáig mennyit javulok. Szurkolóink azt üzenték, hogy várnak ránk a Cibelesnél, indulunk.”

A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti szerint elsősorban annak köszönhetik sikerüket, hogy csapatként játszottak. Az olasz edző még nem írja le a mostani Barcelonát.

„Nagyon jól játszottunk. Nehéz meccs volt egy kiváló képességű gárda ellen, megérdemelten nyertünk. Fantasztikus volt a légkör a stadionban, nemcsak a madridi, hanem a barcelonai szurkolók is kitettek magukért. Természetesen ez Bale legfontosabb gólja, eldöntötte vele a kupa sorsát. Remekül játszott, de a többiek is. A Barcelona legyőzéséhez csapatként kell játszanod, és mi ma így tettünk. Személyes véleményem szerint a Barca nem egy végét járó együttes, még ma is rendkívül veszélyes. Van egy hetünk, hogy felkészüljünk a Bayern elleni meccsre és hogy felépüljön néhány sérültünk. A müncheniek nagyjából ugyanazt a stílust képviselik, mint a Barca.”

A katalánok edzőjének, Tata Martinónak megint csak a magyarázkodás jutott.

„Nem vagyunk a legjobb passzban, kemény hét áll mögöttünk minden sorozatot figyelembe véve. Nagyrészt mi irányítottunk, sokat tartózkodtunk a tizenhatosuk előtt, de nem volt sok tiszta helyzetünk. A Barcának egyedi játékstílusa van, amin nem könnyű változtatni. Nincsenek ívelések, nincs egy magas középcsatár, így ha gond van a pontossággal, akkor a helyzetek sem jönnek – mondta Martino, aki kitért Bale győztes góljára is. – Amikor éppen jól játszottunk, kaptunk egy kontragólt. Nem könnyű egy ilyen sprintet kivágni a mérkőzés ezen szakaszában. Először a vereség miatti fájdalmat érzi ilyenkor az ember, aztán pedig azt, hogy adósa maradt mindazoknak, akik hittek abban, hogy nyerünk. Nem könnyű továbblépni, nincs erre recept, de össze kell szednünk magunkat, és az utolsó pillanatig küzdenünk kell a bajnoki címért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik