A Real győzelemhez, C. Ronaldo helyzetekig jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 21:25
null
Cristiano Ronaldo gól nélkül maradt az Osasuna ellen (Fotó: Reuters)
A Real Madrid Karim Benzema és Jesé Rodríguez találatával legyőzte odahaza az Osasunát a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Cristiano Ronaldo hiába igyekezett, nem talált be a kapuba, de egy gólpasszt azért kiosztott.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Real Madrid–Osasuna 2–0
Madrid
, Bernabéu. V: Pedro Jesús Pérez Montero
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, S. Ramos, Pepe, Marcelo – Illarramendi (Casemiro, 88.), Modric – Bale, Jesé (Isco, 70.), Cristiano Ronaldo – Benzema (Morata, 81.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
A kispadon:
Diego López (k.), Carvajal, Nacho, Di María
Osasuna:
Riesgo – Oier, Flano, Arribas, Damiá – F. Silva (Punal, 58.), R. Loé – Cejudo (Marc Bertrán, 79.), De las Cuevas (José Garcia, 68.), Roberto Torres – Oriol Riera. Vezetőedző: Luis Garcia
A kispadon:
Andrés (k.), J. Oriol, Satrústegui, Loties
Gólszerző: Benzema (19.), Jesé (60.)

Carlo Ancelotti nem tartalékolt, és a hírek szerint az elvárt minimum háromgólos győzelem érdekében például Gareth Bale-t és Cristiano Ronaldót is a kezdőbe jelölte az Osasuna elleni hazai kupamérkőzésre – Iker Casillast még mindig igen furcsa érzés tartalékkapusként aposztrofálni. Ahogyan azt elvárták a nézők, realos rohamokkal indult a mérkőzés, és az első negyedóra után nem sokkal Karim Benzema egy szép fejessel megszerezte a vezetést a madridiaknak. 1–0!


Remekül kivitelezett találat volt, Luka Modric tanítani való mozdulattal ívelt a francia fejére, de még érdekesebb volt az, ami nem sokkal előtte történt: Jesé Rodríguez elől elütötte a labdát az ötösön az Osasuna kapusa, Asier Riesgo, majd feldöntötte a támadót is a fizika törvényei miatt, a játékvezető,Jesús Pérez Montero pedig azonnal a 11-espontra mutatott; ám a reklamáló védők követelésére beszélt asszisztenseivel, és visszavonta ítéletét. A semmiről sem tehető Jesé pedig kapott egy sárga lapot...

Egy-két veszélyes középtávoli lövéssel veszélyeztetett még az első félidőben a Real, de jócskán visszavett a tempóból – a büntetést a pamplonai védő, Oier szállíthatta volna, de fejjel és lábbal is kihagyott egy-egy ziccert.

Jót tett a Madridnak a szünet, nem sokkal az újrakezdés után Benzema és Ronaldo is helyzetbe került, ám pontatlanul céloztak, majd ők ketten előkészítettek egy gólt Jesé Rodrígueznek, aki okosan pörgetett a kapuba nyolc méterről. 2–0!



Elszántan küzdött az újabb találatért a fehér mezes alakulat, különösen Ronaldo csipkedte magát, ehhez képest egy alkalommal éppen ő blokkolta a vendégkapu előtt Bale gólba tartó lövését.

A hajrában már hiába nyomott az Ancelotti-legénység, az Osasunának nem maradt ereje a kontrákra: ha alulteljesítette is a tervet a Real Madrid, nem lehet elégedetlen; de a pamplonaiaknak sincs okuk a szomorkodásra, mert olyan eredményt értek el, amely nem oltotta el reményeiket a visszavágó előtt.


PERCRŐL PERCRE

Cristiano Ronaldo legutóbbi 12 mérkőzésén csak két alkalommal nem talált be. Mindkétszer az Osasuna volt az ellenfél.

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc
Osasuna-szabadrúgás jobbról, Punal ível középre, Loére fejel Casemiro, ennek ellenére korner. Amely veszélytelen.

90. perc
Riesgo kapja la a bal sarok előtt Morata 19 méteres, félmagas, jobblábas tekerését.

88. perc Casemiro
be, Illaramendi le.

85. perc
Pepe lő 19-ről jobbal nem sokkal a bal felső mellé.

84. perc
Pepe jobb oldali keresztlabdája éppen csak hosszú középen CR-nek.

83. perc Marc Bertrán
lerántja Ronaldót, sárga.

81. perc
Benzema le, Álvaro Morata be.

79. perc
Cejudót Marc Bertrán váltja.

72. perc
Benzema bal oldali beadása után Bale tízről lő, a kapus már verve, de Ronaldo (!) blokkol a gólvonal előtt.

70. perc Isco
áll be.

70. perc
Bale-t megtépi Flano a 16-oson belül, lövése így nem a legjobb a walesinek, a kipattanót Jesé a vakvilágba rúgja 16-ról, belesérül. Csere.

68. perc José García
be, De las Cuevas le.

63. perc
Marcelo bal oldali beadásánál Ronaldo magasabbra ugrik, mint maga a futballkapu, de így sem tudja irányítani a labdát. Lefelé jövet pedig kis híján agyonnyomja Benzemát, aki egy fél percig tápászkodik felfelé a földről.

61.perc CR pörget kapásból a bal alsó mellé 10-ről Modric remek bal oldali beadását követően, nem sokkal tévesztve célt.

60. PERC JESÉ NEM HIBÁZ! RONALDO ÉS BENZEMA PASSZOLGAT A 16-OS BAL OLDALÁN BELÜL, A PORTUGÁL NEM LŐ, JOBBAL BOKÁBÓL JESÉ RODRÍGUEZ ELÉ PASSZOL, AKI ELVISZI JOBBRA KISSÉ A LABDÁT, MAJD NYOLC MÉTERRŐL JOBBAL A KAPU KÖZEPÉBE EMEL. 2–0!

59. perc
Ronaldo! Lövi hat méterről Bale passzát a kapusba.

58. perc
A csapatkapitány Francesco Punal áll be Francisco Silva helyett.

55. perc
Modric passzol Benzemához, aki az ötös bal sarka előtt ballal egyszerűen eltöri a labdát, a másik oldalon Roberto Torres lőhet 12 méterről, középről, de ebből meg egyenesen bedobás kerekedik.

51. perc
Bale beadását Benzema a bal alsó mellé bólintja, de les.

49. perc
Oriol Riera adhat be jobbról, kecsegtető pozícióból. Dobás a túloldalt.

47. perc
Benzema mellbe ollózza Oiert véletlenül a kapu előtt, még Pepe is elismerően tekintget a gallra.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Még megrázza magát a Real, Modric parádés passzt ad CR-nek, aki a kifutó kapusba emel, de egyébként is les.

40. perc
A második Osasuna-ziccer: Oier lő ballal 11 méterről nem sokkal a bal alsó mellé.

38. perc
Bale lő ballal 17-ről méterekkel a jobb felső mellé, egy öregúr visszaadja a labdát, miután rájött, hogy alig 600 millió TV-néző látta, hogy haza akarja vinni, és e célból széke alá rejtette a játékszert.

35. perc
Nem sokkal teker a jobb felső mellé egy 21 méteres szabadrúgást jobbal Ronaldo.

31. perc
Flano Jeséhez passzol Sergio Ramos indítása után, a támadó középre ad, CR elől menteni tud azonban Arribas. MAJDNEM GÓL!

30. perc Egy bal oldali szabadrúgást Oier fejel két méterrel a bal alsó mellé az ötösről.

27. perc Illaramendi lő méterekkel a bal alsó mellé 20-ról.

24. perc CR elront egy szabadrúgást, majd egy szép csel után jó labdát ad Benzemának, aki olyan gyorsan és kecsesen fordul meg a 16-oson, mint egy brékelő elefánt, ráadásul a kaputól elfelé forog. Mire rájön, mit csinál, szerelik, társai csodálkozva nézik a gallt.

A francia 99. realos találata, Raoul Loé most nagyon lemaradt róla.

19. PERC VEZET A REAL, BENZEMA! Modric ad be egy bal oldali szabadrúgást, KARIM BENZEMA az ötösről higgadtan a bal alsó sarokba fejel. 1–0!

18. perc A Jesét lekönyöklő Oier is kap egy sárgát.

16. perc HŰHA! Cristiano Ronaldo két csel után indítja Jesét, aki kapura tör, Asier Riesgo kapus az ötösön elüti előbb a labdát, majd a támadót. 11-est ítél Pedro Pérez, majd felülbírálva a dolgokat, visszavonja, és ad egy sárgát Jesé Rodrígueznek.

12. perc Benzema húzza meg a balt, majd 14-ről jobbal a túlsó felső mellé emel, egy fél méterrel sem tévesztve célt.

Xabi Alonso ma nem játszik, pedig nemrégiben hosszabbított két évvel: az elmúlt négy idényben ő adta a legtöbb passzt a Realban.

Nagyon becsapta Asier Illaramendit a vendégjátékos az ötös előtt.

8. perc Iker Casillas kapja ki a bal sarok elől Cejudo hétméteres, jobbról leadott jobblábas lövését.

5. perc Újabb helyzet, Jesé Rodríguez ad nagy labdát Karim Benzemának, aki elől az ötösön az utolsó pillanatban ment Miguel Flano, majd Arribas takarít.

2. perc
Máris helyzet, Luka Modric jobbal alig teker a bal felső mellé, 14-ről, jobbal.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek vörös-feketében.

Spanyol lapok szerint a Real célja egy háromgólos siker. Elégnek is tűnik a visszavágóra.

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen nagy csapat ellen játszhatunk. Azért harcolunk, hogy maradjon esélyünk a visszavágóra. Majd meglátjuk, a legfontosabb számunkra most a Sevilla és a Granada elleni bajnoki. A kupameccs lehetőséget ad arra, hogy bizonyíthassanak a bajnokságban nélkülözött játékosok" – így a vendégek mestere, Javi Garcia.

Egy kis örökmérleg: 71 találkozó, 42 madridi és 13 Osasuna-siker, 150, illetve 72 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Real Madridtól az Osasunához:

2006, Roberto Soldado, kölcsönbe, ingyen
2006, Juanfran, 400.000 euró
2003, Valdo, 1.800.000
1991, Predrag Szpasics
Az Osasunától a Real Madridhoz:
2008, Javi García, 4.000.000
2005, Pablo García, 4.000.000
1962, Ignacio Zoco
1961, Félix Ruiz
1959. Pachín

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Raphaël Varane és Sami Khedira sérült, a vendégektől Sisi maródi.

A Tippmixprónál sem kérdés, hogy a Real a meccs esélyese, a vendégek sikerére 18.5-szörös pénzt ajánl.

A Realnak már csak azért is „illik” tisztán hoznia a találkozót, mert az eddigi hat, Osasuna elleni kupameccsén még sohasem kapott egynél több gólt, viszont összesen 21-et rúgott, s mindhárom alkalommal (1934-ben, 1940-ben és 1987-ben) kettős győzelemmel jutott tovább.

„Részemről le van zárva az ügy. Di María kispados lesz az Osasuna ellen, egy nála frissebb játékos kezd majd" – mondta Ancelotti.

A kispadon kap helyet Ángel Di María, aki körül nagy felhajtás volt amiatt, hogy a hétfői bajnokin a lecserélésekor megmarkolta a nadrágját, és a spanyol sajtó szerint ezzel üzent valakinek.

Carlo Ancelotti vezetőedző elkerülne egy kellemetlen eredményt, és úgy akarja pályára küldeni együttesét a jövő heti visszavágóra, hogy már nem igazán lesz tétje a második meccsnek.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–OSASUNA SPANYOL KIRÁLY-KUPA NYOLCADDÖNTŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik