Primera División: Támadásban hiányzott a szikra - Martino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 00:47
null
Az Atlético fanatikusai ezzel a mindenre elszánt élőképpel fogadták kedvenceiket (Fotó: marca.com)
Gól nélküli döntetlennel zárult a spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti csúcsrangadója, az Atlético Madrid–Barcelona mérkőzés, amely után egyik edző sem lehetett elégedett, ám elégedetlennek sem tűntek.

„Kiegyenlített mérkőzés volt a bajnokság két vezetője között, amely immár 50-50 ponttal áll a bajnokságban. Mindkét fél arra törekedett, hogy kidomborítsa a saját erőit és lenullázza az ellenfélét. Voltak lehetőségek, kevés, de mindkét oldal szerezhetett volna gólt. Játékos meccs volt, vibrált, és két erős csapatot láthattunk. Tiszteljük a Barcelonát, de egy kis különbséget mutat a 400 millió euró” – utalt minden bizonnyal a két csapat játékosai közötti összértékre az Atléticót irányító Diego Simeone.

SÉRÜLÉS MIATT CSERÉLTÉK LE A SZÜNETBEN ANDRÉS INIESTÁT

Andrés Iniestát sérülés miatt cserélték le a szünetben az Atlético Madrid ellen rangadón, a Barcelona labdarúgójára vasárnap tüzetes orvosi vizsgálat vár.

A középpályást már az első félidő közepén ápolta a Barca orvosi stábja – méghozzá a Gabival történő találkozást követően –, és a szünetben elővigyázatosságból maradt az öltözőben a jobb térdét fájlaló kiválóság. Helyére Lionel Messi állt be, aki kéthónapos kihagyás után másodszor is csereként beszállva kapott lehetőséget Gerardo Martino vezetőedzőtől.

„A döntetlen megfelelő. Nem örülünk az eredménynek, de nem lehetünk túl szigorúak magunkhoz. Jó teljesítményt nyújtottunk, mindenekelőtt védekezésben, támadásban talán hiányzott egy kis szikra – mondta Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője, akinek természetesen válaszolni kellett arra is, miért csak a kispadon kezdett Lionel Messi és Neymar. – Ez rosszul és jól is elsülhetett volna, de egyik sem történt. Más edző ugyanezt tette volna. Rám tartozik meghozni a döntéseket, és én ezt láttam jónak. Ez a meccs hozzájárult, hogy elérjük az 50 pontot a bajnokságban, ez erősebbé tesz minket.”

„Az első perctől az utolsóig győzelemre játszottunk – monda David Villa, aki a válogatott gólrekordereként a nyáron igazolt át a Barcelonából az Atléticóba. – Edzőnk most hangsúlyosan azt kérte tőlünk, hogy labdavesztés után a csatárok is intenzíven támadjanak vissza, a Barca ellen csak ezzel a taktikával érhetsz el sikert. Örülök, ha az edzőnk elégedett a teljesítménnyel, de ez az egész csapattól egységes mozgást és sok futást követel, tehát közös érdemünk. A gól ezúttal valóban nem jött össze, de így is elégedett lehetek, mert sokat és jól dolgoztunk, amit az edzőnk is értékelt, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a Barca volt az ellenfelünk."

„Tudtuk, hogy a védelmünknek nagyon zártnak kell lenni, és jól is működött a csapatnak ez a része – mondta Xavi Hernández, a Barca kapitánya. – Rendkívül intenzív mérkőzés volt, amelyben benne volt, hogy döntetlennel végződik. Nagyon jó és erős riválissal találkoztunk, amelynek bár teljesen eltérő a stílusa a miénktől, megérdemelten áll velünk azonos pontszámmal. Biztos, hogy végig számolnunk kell velük a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, csakúgy, mint a Real Madriddal."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik