Barcelona: sima késő esti győzelem Vigóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 22:00
null
Szoros őrizetben: Messire nagyon figyeltek a vigóiak (Fotó: Reuters)
A spanyol labdarúgó-bajnokság, a Primera División 11. fordulójában a frissiben Real Madridot vert Barcelona a Celta Vigóhoz látogatott, és magabiztos, három nullás győzelmet aratott.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Nem lehet egyszerű Ferrari után Ladával is megtenni egy kört ugyanazon a versenypályán, még ha szívesen ki is kipróbálnánk – a Real Madrid világraszóló (az ellenlábas által természetesen vitatott) legyőzése után Vigóba kellett látogatnia a spanyol bajnokság éllovasának. Nos, elmúltak már azok az idők, amikor Catanha, Claude Makélélé, Valerij Karpin, Alekszandr Mosztovoj, Gustavo López, Albert Celades, Mazinho, Juan Sánchez vagy éppen José Pinto izzasztotta meg a Barcát, és mostanában rendre el is vitte ellenfelétől a három pontot a katalán alakulat, de egyáltalán nem fölényes győzelmekkel. Gerardo Martino végül öt helyen változtatta meg Real elleni kezdőjét, bekerült a csapatba Carles Puyol, Marc Bartra, Pedro, Alexis Sánchez és Alex Song is.

A hazaiak is duzzadtak azonban az önbizalomtól, ugyanis bár a tabella hátsó régiójában tanyáznak, de a hétvégén öt nullára győztek Málagán, ráadásul mesterük, Luis Enrique először vezette csapatát egykori klubja ellen. Hatalmas elánnal kezdett a Celta, mintha csupa világoskék mezbe bújt Usain Bolt rontott volna az ellenfélre, de pár perc múlva „helyreállt a világ rendje", Cesc Fabregas elhúzott a balon, lövését még védte a kapus, azonban Alexis Sánchez a hálóba vágta a kipattanót. 0–1!

Ezt követően is fölényben maradtak a vendégek, de két-három helyzetük kihagyására kis híján ráfizettek, két Rafa-lövés ugyanis éppen csak célt tévesztett, majd a játékvezető érvénytelenített egy amúgy szabályos hazai találatot. Az esetnél egyetlen lökés történt: Barta kilökte a labda alól a hazai támadót, Charlest... Egyébként sem David Fernández Borbalán nagy félideje volt ez, a játékvezető nem adott 11-est Messi buktatásakor.

A pihenő után a Barca pár perc alatt lerendezte a három pont sorsát: előbb Cesc Fabregas lövése pattant a bal sarokba a vetődő kapus hátáról, Yoelről (0–2), majd a középpályás – ismét Messi passza után – az ötös elől mattolta a hazaiakat (0–3).


Innentől már csak formalitás volt: Luis Enríque cserélgetett még párat, a másik oldalon beállt Andrés Iniesta és Cristian Tello, a nyáron a Barcától vett Nolito megdöngette a lécet, Pedro és Messi kihagyott pár ziccert – utóbbi különösképpen igyekezett, ám Yoel hatalmasakat védett.

Tovább menetel tehát a Barcelona, amely magabiztosan nyert Vigóban, sőt, némiképpen rá is pihent a következő, pénteki (!) bajnokira.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

PRIMERA DIVISIÓN
11. forduló
CELTA VIGO–FC BARCELONA 0–3 (A. Sánchez 9., Yoel 48. öngól, Fabregas 54.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik