Barcelona: véget ért a kálvária - Puyol 220 nap után kerettag

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 16:00
Gerardo Martino, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelölte 18 fős keretét az Osasuna elleni spanyol bajnokira. A Pamplonába utazó játékosok között szerepel Carles Puyol is, aki hét hónapot követően, a klub hivatalos honlapjának számításai szerint 220 nap után tagja ismét a meccskeretnek.

A csapatkapitány március 12-én, a Milan ellen 4–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn lépett pályára legutóbb tétmérkőzésen, amelyet követően kétszer is térdműtéten esett át.

Puyol összesen 27 hivatalos meccset hagyott ki, október 10-én ellenben már végigjátszotta a Sant Andreu ellen 4–1-es sikerrel zárult edzőmérkőzést, most pedig az első csapatban is elérkezett a visszatérés ideje, az Osasuna elleni szombati bajnokin már csak Martinón múlik, hogy beveti-e vagy sem.

Szintén bekerült az utazó keretbe a sérüléséből felépült argentin duó, Lionel Messi és Javier Mascherano, sőt Isaac Cuenca is zöld utat kapott az orvosoktól a játékra, de ő holnap még biztosan nem lép pályára.

A rotáció áldozatává ezúttal az utóbbi időben óriási terhelést kapó Daniel Alves, Gerard Piqué és Alexis Sánchez vált, ők már készülhetnek a jövő heti, Milan és Real Madrid elleni megmérettetésekre.

A BARCELONA 18 FŐS KERETE AZ OSASUNA ELLEN
Kapusok:
Valdés, Pinto
Védők: Montoya, Bartra, Puyol, Mascherano, Adriano
Középpályások: Busquets, Song, Xavi, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Iniesta, Fabregas
Támadók: Pedro, Messi, Neymar, Tello

PUYOL HÉT HÓNAPOS REHABILITÁCIÓJA MÁSFÉL PERCBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik