La Liga: Minden csak a Realról és a Barcáról szól - Negredo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.05. 15:12
null
Álvaro Negredo szerint nagyon nehéz felérni Spanyolországban a két nagy szintjére (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City új szerzeménye, a Álvaro Negredo szerint a spanyol első osztály csak a Real Madridról és a Barcelonáról szól.



Negredo – aki a Primera División előző kiírásában 25 góljával a legeredményesebb spanyol játékosnak bizonyult, és Lionel Messi (46), Cristiano Ronaldo (34) valamint Radamel Falcao (28) mögött pedig a negyedik helyen végzett a mesterlövészek listáján – a múlt hónapban tette át székhelyét Sevillából Manchesterbe.

„Személy szerint azért távoztam, mert új kihívásokra vágytam, új élményekre, és meg akartam ismerni egy más stílusú futballkultúrát is. Azért választottam Angliát, mert úgy gondoltam, ez a legmegfelelőbb számomra – nyilatkozta a váltással kapcsolatban Negredo. – Nem tudom más játékosok indokait, de biztos vagyok benne, hogy hasonlóak az enyémhez abban, hogy fejlődni akarnak. Különben is, a spanyol bajnokság csak a Barcelonáról és a Real Madridról szól, és ahhoz, hogy nyerj valamit, ebben a két csapatban kell játszanod.”

„Ennek eredményeként távoznod kell, ha ebből a szemszögből nézed a dolgokat. Ott van az Atlético Madrid, amely parádés szezont futott, aztán így is óriási ponthátránnyal fejezte be a szezont. Nagyon nehéz a két nagy szintjét elérni, úgyhogy a magam részéről elégedett vagyok a meghozott döntésemmel, és remélem, jól alakulnak majd a dolgok” – tette hozzá az Európa-bajnok támadó.

Negredo nem lesz egyedül a Manchester Citynél, népes spanyol különítmény segítheti a beilleszkedését, hiszen David Silva, Javi García és Jesús Navas is az angol ezüstérmesnél játszik.

„Nagyon jó, hogy olyan emberekkel játszhatok együtt, akikkel karrierem során korábban már volt szerencsém. David Silvát a válogatottból ismerem, Javi Garcíát a Real Madrid Castillából, Jesús Navast pedig a Sevillából. Nagyon jó kis csoport ez, és segítünk egymásnak a nyelvtanulásban is – tette hozzá a 27 éves csatár, aki arra is kitért, hogy jobban fekszik neki az angolok lüktető játéka, mert így többször kerülhet helyzetbe, és többször lőhet kapura is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik