Real Madrid: Xavi a távozó Mourinhót magasztalta

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 17:28
A Barcelona világklasszis spanyol labdarúgója, Xavi Hernández a nagy honi ellenlábastól távozó portugál trénert, a Chelsea-hez készülő José Mourinhót magasztalta egy sajtótájékoztatón.

„Mourino ellentmondásos edző, aki mindig motivációval szolgált a barcelonaiak számára – mondta Xavi. – De az teljesen világos, hogy a világ egyik legjelentősebb futballtrénere hagyja el a spanyol élvonalat. A Real Madrid viszont függetlenül tőle, a távozásától, továbbra is versenyképes lesz, a legnagyobb riválisunk marad.”Xavi. – De az teljesen világos, hogy a világ egyik legjelentősebb futballtrénere hagyja el a spanyol élvonalat. A Real Madrid viszont függetlenül tőle, a távozásától, továbbra is versenyképes lesz, a legnagyobb riválisunk marad.”

A középpályás célzott arra, nem kényelmesíti el őket a már korábban bebiztosított bajnoki cím, és szeretnék elérni a száz pontot, amellyel beállítanák a Real tavalyi rekordját. Ehhez a hátralévő két fordulóban nyerniük kellene. A Barcára a hétvégén az Espanyol elleni katalán derbi vár idegenben, majd a Málaga ellen otthoni meccs zárja a szezont.

Xaviék pontszámban még beérhetik a Real Madrid előző idénybeli 100 pontját, de a gólkülönbségük nagy valószínűség szerint rosszabb lesz. A fővárosiak tavaly +89-cel zártak (121–32), míg a Barca most +70-nél (109–39) tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik