Mourinho helyett Karanka nyilatkozott a Szuperkupáról

Vágólapra másolva!
2012.08.30. 13:08
null
Pepe (balra), a spanyol Szuperkupa (középen) és Cristiano Ronaldo randevúja (Fotó: Reuters)
A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte meg a spanyol Szuperkupát, miután idegenben szerzett több góllal jobbnak bizonyult a Barcelonánál. A madridi visszavágót követően José Mourinho kihagyta a sajtótájékoztatót, az őt helyettesítő Aitor Karanka arról beszélt, hogy az első félidőben eldönthették volna a találkozót. A katalánok mestere, Tito Vilanova a vereség és az elbukott trófea után abba kapaszkodott, hogy tíz emberrel játszva is mezőnyfölényben voltak, és helyzeteket dolgoztak ki a Bernabéu-stadionban.

„Az első félidőben megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy még több góllal vezessünk, és a szünetre eldöntsük a találkozót – értékelt Karanka. – A fontos az, hogy megnyertük a Szuperkupát.”

„A mérkőzés első fele a miénk volt – mondta Iker Casillas. – Az döntötte el a mérkőzést, hogy akkor több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, csak Valdés védett tízesre. A győzelmünk megérdemelt, habár létszámfölényben is keményen küzdenünk kellett.”

MELLÉKES SZUPERKUPA,
MADRIDI ELŐNY
Kétezren ünnepelték a spanyol fővárosban a Real Madrid futballcsapatának szerda késő éjjeli sikerét, bár a szurkolók szokatlanul csekély száma is jelezte: a honi Szuperkupa megnyerése nem számít különleges diadalnak a bajnoki címvédő drukkereinek szemében, még ha azt az örök vetélytárs FC Barcelonával szemben aratták is kedvenceik. Ezt támasztja alá az is, hogy egy héttel korábban nem volt telt ház a Camp Nouban sem, ami merőben szokatlan egy el Clásicón. Miután nyolcezer szék üresen maradt, „csak” 91 ezren látták a párharc első, barcelonai felvonását.
A két csapat 221. örökrangadóján a Real Madrid diadalmaskodott, amely így a győzelmeket tekintve 88–87-re vezet az FC Barcelonával szemben. (MTI)

A klub céljaihoz képest visszafogottabb idénykezdet után – két vereség és egy döntetlen – jól jött a madridiaknak az első siker, amellyel mindjárt egy trófea is párosult. Iker Casillas nem véletlenül ünnepelt a szurkolókkal. A kapus elmondta: a Barcelona elleni mérkőzés mindig külön érzelmi pluszt ad a játékosoknak is, így a rossz szezonkezdetnek véget vető, egyben Szuperkupát érő siker után duplán boldog lehetett, ezt az érzését sietett megosztani a drukkerekkel.

„Nem voltam ideges. Na jó, az elején talán egy kicsit, de rögtön elmúlt, amikor először labdához értem – mondta Luka Modric, a madridiak friss nyári igazolása, aki csereként pályára lépve esett át a premieren. – Moutól megkaptam a taktikai utasítást, de nem kért tőlem túl sokat. Azt viszont már személyesen is megtapasztalhattam, hogy a spanyol futball technikásabb, mint az angol. Most szeretnék nagyon keményen dolgozni azért, hogy a csapat hasznára legyek, mert az elvárások magasak.”

Cristiano Ronaldo sorozatban az ötödik el Clásicón volt eredményes, az áprilisi bajnokit követően ismét győztes csapat tagja lehetett. (A másik oldalon Lionel Messi a 15. gólját szerezte meg a Real ellen, amivel ő lett a legeredményesebb Barcelona-játékos az el Clásicók történetében.)

„Ez a siker önbizalmat ad nekünk – mondta a portugál támadó. – Most ki kell élveznünk a sikert, és aztán tovább kell haladnunk ezen az úton. Nem hibázhatunk többször, tudjuk, mi kell ahhoz, hogy ismét a csúcsra kerüljünk. Csapatként és egyénileg is javulnunk kell. Most összehoztunk egy jó meccset, két gólt szereztünk, ez erőt és lendületet ad nekünk a folytatásra. A második félidőben azért teljesítettem kicsit gyengébben, mert fáradt voltam.”

Messi (balra) gratulál Casillasnak
Messi (balra) gratulál Casillasnak

„Büszke lehetek a csapatomra – mondta már barcelonai részről Tito Vilanova, aki sportszerűen gratulált a Real sikeréhez. – A mérkőzés elején elkövetett védelmi hibáinkat a Madrid kihasználta, viszont a fordulást követően létszámhátrányban is százszázalékos gólhelyzetekig jutottunk, miközben a házigazdák beszorultak a saját térfelükre. Ha az eredmény nem is, ez dicséretes.”

„Ez benne van a játékban – ugrott át Gerard Piqué, a Barcelona védője a két madridi gólt eredményező óriási egyéni hibán, amelyek közül az egyiket történetesen ő követte el. – Nem befolyásolja az öltözőnk életét. Az egyik legnagyobb riválisunk ellen léptünk pályára, és az első húsz percet leszámítva jól teljesítettünk. Győzni jöttünk ugyan, de olyan klasszisok ellen, mint Cristiano Ronaldo vagy Gonzalo Higuaín, megtörténhet az ilyesmi. Meg kell őriznünk az arculatunkat és stílusunkat. Igazságos a Real győzelme és sikere.”

„Dani Alves kiesése miatt Jordi Alba bemelegítés nélkül szállt be, de mi is kicsit gyengébben kezdtünk, aminek gyorsan megfizettük az árát – nyilatkozta Xavi. – Kétgólos hátrányból tíz emberrel is megpróbálkoztunk a lehetetlennel, és volt két-három helyzetünk az egyenlítéshez, a végén gratulálnunk kellett a Madridnak.”

„A Madrid nagyon erősen kezdett, az első húsz percben kapott két gól, majd utána a kiállítás döntőnek bizonyult – mondta Pedro. – A második félidőt így is egygólos hátrányról kezdhettünk, méghozzá rendkívül motiváltan, de hiába bíztunk az egyenlítésben, amitől nem sok választott el bennünket, végül mégsem sikerült. Sajnálom, hogy elveszítettük a meccset és vele trófeát, de arra büszkék lehetünk, ahogyan a második félidőben játszottunk, és megőriztük a stílusunkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik