„Tiétek a kupa, miénk a bajnokság” - sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2011.04.21. 19:28
null
Pepe a Barca szurkolóinak mutogatott (Fotó: Reuters)
Nem csak a Real Madrid és a Barcelona harca volt a tegnapi Király-kupa-döntő: a madridi és a barcelonai újságok már a találkozó előtt összecsaptak egymással, és a mérkőzés után a főváros legnagyobb sportlapjai úgy ünnepeltek, mint a spanyol válogatott világbajnoki győzelmét. Katalóniában azt dörgölik a blancók orra alá, hogy vihetik a kupát, mivel a bajnoki cím a Barcáé, valamint eltiltást követelnek a Cristiano Ronaldo góljánál a gránátvörös-kékek szurkolóinak a középső ujját mutató Pepére.

Hatalmas volt az örömünnep tegnap éjszaka Madridban, a Real Madrid játékosait körbeszállító buszon egészen csütörtök hajnalig ünnepeltek a futballisták, a szurkolók pedig fáradhatatlanul éltették a blancókat.

RAÚL: KÜLÖNLEGES SIKER EZ, GRATULÁLOK

A Real Madrid korábbi ikonja, a jelenleg a német Schalkéban játszó Raúl nagyon örült a blancók Barcelona elleni Király-kupa-sikerének, és gratulált a spanyol klubnak.

 

„Különleges siker ez a klubnak, mivel az utóbbi időben sokszor elbuktunk ebben a sorozatban. Azért is jelentős, mert egy olyan nagy rivális ellen szerezte meg a csapat, mint a Barcelona. Nagyon örülök, hogy láthattam ünnepelni a szurkolókat a stadionban és utána Madridban" – mondta Raúl.

 

„Gratulálok a klub vezetőinek, a szakmai stábnak, a keretnek, a klub alkalmazottainak, a Bernabéu nagyszerű szurkolóinak és mindenkinek a Real Madridnál, mivel korántsem volt könnyű megnyerni ezt a finálét a Mestallában" – tette hozzá a spanyol csatár, aki a Schalkéval döntős a Német Kupában, a Duisburggal csap össze május 21-én.

Ugyanígy tett a madridi sajtó is: az AS és a Marca napilapok internetes oldalának címlapján még csütörtök este is alig található olyan cikk, amely nem a Király-kupa-fináléval foglalkozik. Hasonló legutóbb 2010 júliusában történt, amikor a spanyol válogatott – történetében először – megnyerte a világbajnokságot.

A madridi nyomtatott újságok is eufórikus hangulatban számoltak be José Mourinho csapatának sikeréről: az AS csütörtöki száma a „Bajnokok" címmel jelent meg, míg a felcímben a „Mourinho megcsinálta" mondat olvasható.

A Marca mai számának címében is a „bajnokok" szót emelték ki öles betűkkel, de a teljes cím az „Így emelik fel a kupát és a kezüket a bajnokok" volt, amellyel odaszúrtak még egyet a katalánoknak (a kéz, spanyolul manita szót előszeretettel használják az ötgólos sikerre Spanyolországban, és a Barcelona ősszel 5–0-ra nyert a Real ellen).

A katalán sajtó természetesen egészen más hangnemben írt a találkozóról, bár abban a Mundo Deportivo és a Sport napilapok internetes oldalai megegyeztek a madridiakkal, hogy a címlapot szinte teljes egészében elfoglalták a Király-kupával kapcsolatos cikkek.

Ami a nyomtatott újságokat illeti, a Sport keményen beszólt a Real Madridnak: a „Tiétek a kupa, miénk a liga" címmel jelent meg, és hozzátette, most pedig „fel a Bajnokok Ligája-sikerre".

A Mundo Deportivo valamivel objektívebb volt, a felcímben csak annyit írt, hogy „a Madrid megnyerte a kupát", de a főcím ennél a lapnál is az volt, hogy „Fel a Bajnokok Ligája-sikerre".

A katalán és a kasztíliai sajtó persze előszeretettel csap össze egymással. Már a tegnapi döntő előtt is elindult a hangulatkeltés: a Marca arról számolt be kedd este, hogy Gerard Piqué összeszólalkozott a madridi játékosokkal a szombati meccs után, de a katalán lapok internetes oldalain már azt lehetett olvasni, hogy a védő szemenszedett hazugságnak tartja a vádakat.

Az újságok a döntéshozókra is megpróbálnak nyomást gyakorolni, a Mundo Deportivo például azt reklamálja, hogy Pepét el kell tiltani, miután Cristiano Ronaldo gólja után a középső ujját mutogatta a Barca szurkolóinak. A portugál védő a meccs után bocsánatot kért a tettéért.

És még csak a „négymeccses el clásico-sorozat" közepén vagyunk, a két óriásklub Bajnokok Ligája-párharca során is bőven lesz alkalma összecsapni a spanyolországi újságoknak. Reméljük, a pályán történnek majd az érdekesebb események, nem az újságok hasábjain...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik