Mourinho: Senki vagyok a Real történetében, de én döntök

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 14:47
null
Mourinho nem idegeskedik amiatt, hogy Ronaldóéknak (jobbra) hosszú idő után sikerül-e megverniük a Barcelonát (Fotó: Reuters)
Ma este folytatódik az el clásicók sorozata: a Barcelona és a Real Madrid Valenciában csap össze egymással a spanyol Király-kupa fináléjában. Mindkét együttes első idei trófeájáért küzd, és José Mourinho először nyerhet címet a blancók vezetőedzőjeként, de ennek ellenére nem izgul. A médiában egyre élesedik a háború a két együttes között, legalábbis a madridi Marca napilap azt írta Gerard Piquéről, hogy belekötött a blancók játékosaiba a szombati meccs után, de a védő tagadta a híreket.
PIQUÉ KÖTEKEDETT?

A Marca napilap beszámolója szerint Gerard Piqué a szombati el clásico után összetűzésbe keveredett a Real Madrid játékosaival az öltözőfolyosón, ám ezt a Barcelona futballistája később a twitteren keresztül cáfolta.

 

A hírek szerint a Barcelona védője – akit egy fém fal választott el a blancók néhány futballistájától – kiabálni kezdett a riválisoknak.

„Nyolc pont, nyolc pont! Spanyolocskák, már megnyertük a ti spanyol bajnokságotokat” – kiabálta Piqué, ami után a falon keresztül hadonásztak egymás felé a Real játékosaival.

 

Már úgy tűnt, hogy bemennek az öltözőbe a labdarúgók, de Piqué nem hagyta abba a csipkelődést, és biztosította, hogy kemény legyen a küzdelem a kupadöntőben: „Spanyolocskák, megnyerjük a ti királyotok kupáját!”.

 

A madridiak erre azt válaszolták, „majd meglátjuk, hogy a válogatottban is ilyen vagány leszel-e”, és Pepe állítólag köpködött is a katalánok felé.

Közben Piqué a twitteren keresztül reagált az őt ért vádakra, és úgy nyilatkozott, hazugság, amit róla írtak, soha nem mondott ilyesmit, és várja a „spanyol futball ünnepét” ma este.

José Mourinho egyetértett Josep Guardiolával: a portugál szakember szerint is bármi megtörténhet a spanyol Király-kupa mai döntőjében. A Real Madrid trénere szoros összecsapásra számít.

„Nincs favoritja a mérkőzésnek. Mindkét csapatnak ugyanakkora esélye van a győzelemre. Bízom benne, hogy minden normális lesz, nem lesznek problémák a lelátón és az utcán sem. Sok döntőt játszottam már, és ezek a meccsek mindig kiegyenlítettek voltak. Ez a természetes tendencia ezeken a találkozókon” – mondta Mourinho, aki reagált a portugál tréner szombati taktikáját kritizáló Alfredo Di Stéfano nyilatkozatára.

„Alfredo egyike a Real Madrid története legfontosabb embereinek. Én senki vagyok a Real történelmében. Tisztelnem kell őt, és nem kell kommentálnom szavait. Az edző én vagyok, én döntök a csapatról. Én csak a tréner vagyok, semmi több. Ez a helyzet” – jelentette ki a szakember.

Mourinhót arról is megkérdezték, mit szól a szombati meccs után történtekhez, amikor Gerard Piqué állítólag összeszólalkozott a blancók játékosaival az öltözőfolyosón (keretes írásunk), de a portugál kitérő választ adott.

„Nyilvánvaló, hogy hallottam, mi történt, de ez nem az én problémám. Én Portugáliából jöttem, amely egy kis ország sok problémával, és szüksége van az európai alap segítségére. Nem szeretnék közel kerülni az ehhez hasonló problémákhoz.”

Mourinho az első trófeáját nyerheti meg a Real Madrid vezetőedzőjeként, de a Special One nem ideges a finálé miatt.

„Mielőtt szerződtettek a Real Madridhoz, és először találkoztam az elnökkel, azt kérték tőlem, hogy őszinte, elkötelezett munkát végezzek. A profi mentalitásom miatt szerződtettek, és azért, mert velem komolyan dolgoznak az emberek. Ha sikerül trófeát nyerni, az optimális, de ha nem, folytatjuk a projektet. A jó eredmények persze motiválóak. Igaz, hogy ez az első döntőm a Real Madriddal, de már sok fináléban szerepeltem, úgyhogy nyugodt vagyok” – mondta Mourinho, aki odaszúrt egyet a madridi újságoknak, mondván, nem tudja, hogy a fővárosi sajtó azt akarja-e, hogy a Real Madrid nyerje meg a finálét.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ
BARCELONA–REAL MADRID
Mestalla, Valencia, 21.30 (Tv: Sport1). V: Undiano Mallenco
A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA: Pinto – Alves, Mascherano, Piqué, Maxwell – Xavi, Busquets, Sey. Keita – Iniesta, Messi, Villa
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo – Khedira, Pepe, Xabi Alonso – Di María, C. Ronaldo, Özil
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik