El clásico: húsz év után először rúghatott büntetőt a Barca a Bernabéuban - statisztikák

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 00:40
A Real Madrid csak 23 százalékban birtokolta a labdát a Barcelona ellen 1–1-es döntetlennel zárult el clásicón, és a legutóbbi öt idényben először volt példa arra, hogy a blancók 30 százaléknál kevesebbet birtokolják a labdát spanyol bajnokin.

A Barcelona az iksszel eddigi tizenhat idegenbeli bajnokiján egyszer sem kapott ki ebben az idényben, és ezzel beállította a Real Sociedad 1979–80-as szezonban felállított rekordját.

A katalánok javára 20 év után először ítéltek büntetőt a Santiago Bernabéu Stadionban. A legutóbbit még Ronald Koeman értékesítette 1991 októberében.

Lionel Messi nem csak 30. bajnoki gólját szerezte meg (és 49. találatát az idényben), hanem nyolcadszor volt eredményes el clásicón, nála többször csak César Rodríguez (12) talált be az ősi riválisnak a Barca játékosai közül. Ráadásul az argentin aranylabdás az első, aki sorozatban három madridi el clásicón is betalált.

Ez az első olyan bajnoki Cristiano Ronaldo madridi pályafutása során, amelyen a portugál klasszis betalált, de a Real mégsem nyerte meg az összecsapást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik