A Lyon hivatalosan megerősítette: Benzema a „királyiaknál” folytatja

Vágólapra másolva!
2009.07.01. 18:56
Véget ért a huzavona Karim Benzema átigazolásával kapcsolatban: az Olympique Lyon hivatalos honlapján tette közzé, hogy a francia támadó a Real Madridban folytatja pályafutását. A francia klub megerősítette, hogy a „királyiak” 35 millió eurót fizetnek a játékosért, aki hatéves megállapodást köt a spanyolokkal.

METZELDER ISZTAMBULBA MENEKÜLNE

Egybehangzó sajtóhírek szerint a német válogatott védője, Christoph Metzelder elhagyja a Real Madridot, és Törökországban, a Besiktas játékosaként folytatja pályafutását. A 28 éves középső védő három évre szóló szerződést köt az isztambuli csapattal. Az átigazolási díj nagyságáról nincs információ – Metzeldert szerződése eredetileg 2010-ig kötötte a „királyi gárdához”. A játékos ügynöke, Jörg Neubauer egyelőre cáfolta a váltás tényét, elmondása szerint egy klubbal sem folytat tárgyalásokat Metzelder ügyében.
Hivatalossá vált, hogy Karim Benzema a Real Madridban folytatja pályafutását. A francia támadóért 35 millió eurót fizetnek a „királyiak” a Lyonnak, és a csatár hat évre szóló megállapodást köt a spanyolokkal.

Mint a délelőtt folyamán beszámoltunk róla, a madridi Marca napilap már tényként közölte szerdai számában, hogy Karim Benzema 35 millió euróért a Real Madridba igazol a Lyontól. A délelőtt folyamán a másik madridi sajtóorgánum, az As is arról számolt be internetes oldalán, hogy a francia támadó biztosan a „királyiaknál” folytatja pályafutását.

Ám kora délután a Lyon kommunikációs igazgatója, Olivier Blanc cáfolta a spanyol lapok értesüléseit, és úgy nyilatkozott, nem állapodtak meg senkivel a játékos eladásáról.

Késő délután azonban a Lyon hivatalos honlapja közleményt adott ki, melyben megerősítették a spanyol lapok értesüléseit. A klub beszámolója szerint a spanyolok 35 millió eurót fizetnek a játékosért, de a csatár teljesítményétől függően további hat millió euró ütheti a franciák markát.

A Lyon közleménye szerint Benzema néhány napja elmondta Jean Michel Aulas-nak, a klub elnökének, hogy minél előbb szeretne a Real Madridban futballozni, amely ajánlatot tett neki. A francia együttes elfogadta a csatár döntését –, aki a világ legjobbjaival szeretne együtt játszani – és tárgyalásokat kezdett Florentino Pérezzel.

A Lyon végül hivatalos honlapján sok sikert kívánt Benzemának a karrierjéhez Madridban, ahol „a Real magasra törő tervei mellett az adózási körülmények is kedvezőbbek, mint Franciaországban”.

REAL MADRID – JÖTTEK-MENTEK

Karim Benzema a „királyiak” harmadik legmagasabb összegű igazolása ezen nyáron idáig. A francia támadóért adott 35 millió euró jóval elmarad Cristiano Ronaldo (94 millió euró) és Kaká (67 millió euró) árától. A „királyiak” negyedik nagy nyári erősítése Raúl Albiol volt, akiért 15 millió eurót fizettek a Valenciának. A tényekhez tartozik, hogy a klub visszavásárolta 5 millió euróért Álvaro Negredót az Almeríától, aki azonban nagy valószínűséggel nem a Realnál kezdi meg a következő idényt.

Négy távozója már van a Realnak: Fabio Cannavaro a Juventusban folytatja, Javier Saviola pedig a Benficához igazolt. Julien Faubert visszatért a West Hamhez, míg Jordi Codina a Getaféhez került.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik