Zidane szerint a Real példát vehetne a Barca utánpótlás-politikájáról

Vágólapra másolva!
2009.05.06. 16:56
Zinedine Zidane kritizálta egykori csapatát, a Real Madridot. A 2006-ban visszavonuló francia futballista úgy véli, hogy a „királyi gárda” leginkább az utánpótlás-nevelésben van lemaradva a nagy rivális Barcelonától, és a madridi klubnak sokkal kevesebb külföldi játékost kellene igazolnia, ha sikeres akar lenni.
Zidane (jobbra) keményen bírálta korábbi csapatát
Fotó: Action Image (archív)
Zidane (jobbra) keményen bírálta korábbi csapatát
Zidane (jobbra) keményen bírálta korábbi csapatát
Fotó: Action Image (archív)
Zidane (jobbra) keményen bírálta korábbi csapatát

Zinedine Zidane tudja, hogy a Real Madrid ebben az idényben miért nem tudott felnőni a nagy rivális Barcelonához. Legalábbis a „királyi gárda” egykori futballistája úgy véli, a madridi klub legfőbb gyengesége az, hogy nem épít az utánpótlására, hanem külföldi játékosokat igazol.

CALDERÓN ÚJABB BOTRÁNYA

A madridi bíróság azzal gyanúsítja Ramón Calderónt, a Real Madrid év elején lemondott elnökét, hogy 2006-ban csalással választották meg a „királyi klub” élére.
A bíróság összesen 12 embert gyanúsít a csalással, köztük a klubtól Calderónnal együtt távozó, csak Nanín becenévre hallgató Mariano Rodríguez de Barutellt.
„A Real Madridnak le kellene számolnia azzal az átigazolási politikával, hogy rengeteg külföldi játékost vesz – mondta Zidane a Canal +-nak. – A madridi klubnak meg kellene figyelnie a Barcelona utánpótlás-politikáját.”

„Messi, Xavi vagy Iniesta hihetetlen dolgokra képes a labdával – folytatta Zidane. – Még Playstationön sem lehet megállítani őket. Az El clásicón Messi nem a legjobb napot fogta ki, mivel más esetben akár négy vagy öt gólt is rúgott volna nekünk.”

Könnyen lehet, hogy Zidane nem véletlenül használt többes szám első személyt nyilatkozatában, mivel a spanyol sajtó szerint Florentino Pérez esetleges megválasztásakor a francia is visszatér a klubhoz sportvezetői szerepkörben. Ha valóban így lesz, akkor nagy változások várhatók.

„A Madridnak minél előbb vissza kell nyernie régi nagyságát – mondta Zidane. – Itt nem tudják, hogy miként építkeznek a csapatok az utánpótlásból, míg Barcelonában a fiatal játékosok nevelése hagyományos keretek között zajlik, amelyből építkezhet az első csapat. Az a Real Madrid, amelyben játszottam, nem éri el a Barcelona szintjét.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik