Higuaín szívesen csábítaná a Real Madridhoz honfitársát, Agüerót

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 09:03
A Real Madrid a hétvégén a városi rivális Atlético Madridot fogadja a bajnokságban. A meccs felvezetése már elkezdődött a spanyol sajtóban. Az argentin Gonzalo Higuaín nem meglepő módon honfitársát, Sergio Agüerót emelte ki az ellenféltől, és megjegyezte, szeretné, ha a nyártól már egy csapatban játszanának, míg Agüero szerint a Barca múlt heti legyőzése akkora lökést adhat csapatának, hogy még a Realt is legyőzhetik.
Higuaín szerint Agüero tökéletes választás lenne a Real Madrid számára
Fotó: Imago
Higuaín szerint Agüero tökéletes választás lenne a Real Madrid számára
Higuaín szerint Agüero tökéletes választás lenne a Real Madrid számára
Fotó: Imago
Higuaín szerint Agüero tökéletes választás lenne a Real Madrid számára

„Az Atlético Madridból egyértelműen Agüerót emelném ki. Neki a képességei alapján a Real Madridban lenne a helye. Ő lehetne a csapat legnagyobb fogása” – nyilatkozta honfitársáról Higuaín az As című spanyol lapnak.

Az argentin csatár hozzátette, hogy ugyan az Atlético is jó csapat, de történelmében és hagyományaiban nem vetélkedhet a Reallal, ezért ha Agüero igazán nagy karriert akar befutni, váltania kellene. Higuaín megjegyezte, ha csak rajta múlna, jövőre biztosan csapattársak lennének.

Higuaín azt is megemlítette, hogy eddig mindig gólt lőtt a városi derbin, amikor pályára lépett, és ezzel a „hagyománnyal” most sem szeretne szakítani.

„Szerencsés voltam, hogy minden ellenük lejátszott találkozón gólt szereztem, még az első derbimen is, amikor Capello volt az edző, és az idei év elején is, míg tavaly mindkét meccset kihagytam. Nagyszerű érzés, ha az ember az ősi rivális hálójába talál be. A szombati meccsen minden pillanatban erre fogok törekedni” – mondta Higuaín.

A városi derbi előtt megszólalt az Atlético argentin klasszisa, Agüero is, aki szerint a Barca 4–3-as legyőzéséből kell erőt merítenie csapatának a Real ellen.

„Hatalmas önbizalmat ad nekünk a Barcelona elleni siker, és szombaton a Real ellen is hasonlóan támadó felfogásban fogunk játszani, ezzel legyőzhetjük a városi riválist” – fogalmazott Agüero, aki egyelőre nem foglalkozik Higuaín felvetésével, mely szerint neki a „királyi gárdához” kellene szerződnie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik