Laporta örül, hogy sok saját nevelésű játékos szerepel a Barcában

Vágólapra másolva!
2008.09.22. 14:00
Fél tucat gólt rámolt be a Sporting Gijón vendégeként a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában, de a katalán csapat vezetőedzője, Josep Guardiola józan maradt a 6–1-es siker után is, míg Joan Laporta klubelnök elsősorban annak örül, hogy a gránátvörös-kékeknél egyre több fiatal kap lehetőséget.
Xavi, Messi és Bojan Krkic is a Barca utánpótlásbázisán nevelkedett
Fotó: Reuters
Xavi, Messi és Bojan Krkic is a Barca utánpótlásbázisán nevelkedett
Xavi, Messi és Bojan Krkic is a Barca utánpótlásbázisán nevelkedett
Fotó: Reuters
Xavi, Messi és Bojan Krkic is a Barca utánpótlásbázisán nevelkedett

Már a félidőben 2–0-ra vezetett a Barcelona, de Pep Guardiola a szünetben is arra ösztökélte fiait, hogy ne vegyenek vissza a tempóból. Nos, a katalán együttes játékosai szófogadóak voltak, és további négy gólt berámolva (valamint egyet kapva) végül 6–1-es győzelmet arattak a Sporting Gijón otthonában.

„Figyelmeztettem a fiúkat, hogy nem ereszthetnek le a második játékrészben, mert a Sporting nem adja fel 0–2-nél sem. Gerard (a Gijón középső védője – a szerk.) kiállítása azonban döntőnek bizonyult, és nekünk ezután szinte minden bejött. Nem szabad azonban túlértékelni ezt a sikert, már csak azért sem, mert tőlünk mindenki ilyen eredményeket vár” – értékelt józanul a lefújás után a látogatók mestere, akinek munkájával nagyon elégedett Joan Laporta klubelnök.

A Barca első embere a nagy különbségű győzelem mellett azt is örvendetesnek tartja, hogy Guardiola bátran nyúl a klub saját nevelésű játékosaihoz, akik közül egyre több kap lehetőséget a nagycsapatban is.

„Ez azért lényeges, mert mutatja az utánpótláscsapatainknál folyó munka fontosságát. A legutóbbi bajnokinkon nyolc saját nevelésű labdarúgónk szerepelt a keretben” – nyilatkozta büszkén Laporta, aki szerint a helyes úton járnak, de nem szabad elbízniuk magukat.

Lionel Messi saját csapattársai mellett az ellenfél szurkolóit méltatta a találkozó után:

„Lenyűgözőek voltak a gijóni drukkerek, még akkor is rendületlenül biztatták az övéiket, amikor már 6–1-re vezettünk. Minden klub hívei számára példa lehet a viselkedésük” – mondta elismerően az utolsó percekben két gólt szerző argentin klasszis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik