Ezúttal is Madridba vagy Barcelonába kerülhet az aranyérem

Vágólapra másolva!
2008.08.29. 16:35
A spanyol élvonalban utoljára 2004-ben fordult elő, hogy nem Barcelonába, vagy Madridba, hanem Valenciába került a bajnoki cím. A játékoskeretek alapján a Valencia a szombaton rajtoló szezonban újra meglephetné a két sztárgárdát, de ha David Villáék azt a formájukat mutatják, amit az előző szezonban, akkor erre aligha kerül sor. Ami viszont számunkra sokkal fontosabb: Vadócz Krisztián személyében 8 év után újra lesz magyar szereplője a Priemra Divisiónnak.
Raúl és társai újra harcba indulnak a bajnoki címért
Fotó: Action Images (archív)
Raúl és társai újra harcba indulnak a bajnoki címért
Raúl és társai újra harcba indulnak a bajnoki címért
Fotó: Action Images (archív)
Raúl és társai újra harcba indulnak a bajnoki címért

Szavazás

Ki nyeri a 2008–09-es spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A szombaton rajtoló spanyol bajnokság csapatai közül a Barcelona volt az egyik legaktívabb az átigazolási időszak során. A katalánok több mint 90 millió eurót költöttek a csapat megerősítésére.

Többek között olyan sztárok érkeztek Barcelonába, mint Daniel Alves, vagy Alekszander Hleb. Az azonban még így is kérdéses, hogy minőségileg valóban erősödött-e Josep Guardiola csapata, hiszen többek között Ronaldinho, Deco, és Gianluca Zambrotta is távozott.

A Real Madrid kevésbé volt aktív a játékospiacon, ugyanis (eddig) Rafael van der Vaart és a kölcsönből visszatérő Rubén de la Red számíthat komoly erősítésnek, igaz a bajnoktól nem is távozott senki a meghatározó játékosok közül, így Bernd Schuster csapata az új szezonban is a bajnoki cím egyik legfőbb esélyesének számít.

A Barca mellett az elmúlt szezonban második Villarreal és a Maniche, John Heitinga, Tomás Ujfalusi hármassal jelentősen erősödő Atletico Madrid lehet a királyiak fő riválisa.

Játékosállománya alapján ide sorolhatnánk a Valenciát is. Hiszen Carlos Marchena, Raul Albiol, David Silva és David Villa személyében négy Európa-bajnok is tagja a keretnek, de az elmúlt szezonban, illetve a Real Madrid elleni szuperkupa döntőben mutatott forma alapján aligha lesz versenyben a bajnoki címért Unai Emery csapata.

Magyar szempontból az Osasunára lesz érdemes figyelni. A gárda újonnan szerződtetett középpályása, Vadócz Krisztián személyében ugyanis nyolc év után újra lesz magyar szereplője a spanyol élvonalnak (Molnár Balázs az 1999–2000-es szezonban négy alkalommal szerepelt az Espnyol színeiben). Vadócz a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt az előtte álló szezonról.

TEKINTSE MEG AZ ELSŐ FORDULÓ PÁROSÍTÁSÁT!

VADÓCZ: ELÉRHETŐ A KEZDŐCSAPAT

– Tavaly bajnokság közben került az NEC-hez, most a felkészülés utolsó szakaszában váltott csapatot. A hollandoknál gyorsan ment a beilleszkedés, de mi a helyzet az Osasunánál?
– Most azért mások a körülmények, hiszen tavaly az átigazolási időszak utolsó napján szerződtem Nijmegenbe, míg Pamplonában már lassan két hete együtt készülök az együttessel. Még hozzá kell szoknom az itteni életstílushoz, az eltérő edzésmódszerekhez, és ahhoz is idő kell, hogy a társakkal összhangba kerüljek. De ebben is napról napra előrébb járok.
– Ennyire eltérőek lennének a spanyol tréningek?
– Annyiban feltétlenül mások, hogy itt mindent labdával csinálunk az edzéseken, amit minden futballista imád.
– Az eddigi edzőmeccseken, gyakorlásokon mi volt a feladata?
– Hollandiában inkább a védelem előtt helyezkedtem el, míg itt általában négy-négy-kettes vagy négy-kettő-három-egyes felállásban játszottunk, és az egyik belső középpályásként rendszeresen felzárkóztam a támadásokhoz. Nem tagadom, ez a hadrend sokkal jobban tetszik nekem.
– Van-e küzdelem a csapatba kerülésért?
– Hárman vagyunk két posztra, így meg kell harcolnom a helyemért, de egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, hogy stabil kezdő legyek.

Vadócz Krisztián (középen) nemcsak a magyar válogatottban, hanem a spanyol élvonalban is bizonyíthat
Fotó: Imago (archív)
Vadócz Krisztián (középen) nemcsak a magyar válogatottban, hanem a spanyol élvonalban is bizonyíthat
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik