Látványos meccsen szerzett egygólos előnyt a Valencia a Real Madrid ellen

Vágólapra másolva!
2008.08.18. 00:03
Remek mérkőzésen 3–2-re nyert a Valencia a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén a Real Madrid ellen. Az idegenben játszó királyiak szerezték ugyan a mérkőzés első gólját, ám a „denevérek” fordítottak, s végül a győzelmet is megszerezték.
Fotó: Action Images (archív)
Fotó: Action Images (archív)

A Real Madrid vezetett, mégis kikapott. A Valencia mestere, Unai Emery 3–2-es győzelemmel mutatkozott be a „denevérek” kispadján.

Valencia lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés, ám a hazaiak balszerencséjére próbálkozásaikat nem koronázta siker. Hagyott ki közelről helyzetet David Villa, majd nem sokkal később Míchel Salgado lábáról sem pattant a Real kapujába a labda.

Igazából Iker Casillason múlt, hogy a meccs korai szakaszában nem jutott vezetéshez a hazai csapat. A kapus védéseit pedig Ruud van Nistelrooy 13. percben szerzett gólja tette igazán értékessé.

Az egykori manchesteri csatár kissé kisodródott helyzetből lőtt Timo Hildebrand kapujának jobb alsó sarkába. Mondhatni: a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát.

A remek iramú mérkőzésen a folytatásban is rengeteg lehetőséget alakítottak ki a csapatok. Igazi látványos, nevéhez és a csapatokhoz méltó mérkőzés volt. Újabb találat azonban csak a második félidőben született. Ekkorazonban pillanatok alatt fordította meg az állást a Valencia.

Előbb az 59. percben Juan Manuel Mata volt eredményes, miután megszelídítette Raul Albiol jobb oldali beadását, majd alig három perccel később David talált be a vendégkapuba.

Az Európa-bajnokság gólkirálya szintén egy beadás után előzte meg az ekkor rossz ütemben kimozduló Casillast, és az üres kapuba fejelt.

A Real azonban nem tört meg. Sőt! Egy holland koprodukció végén egyenlített. Ismét Van Nistelrooy volt eredményes, igaz kissé eltörte a labdát Arjen Robben centerezésénél. De mint tudjuk: a végeredmény számít!

Ami aztán mégis Valencia-győzelemről tanúskodott, hisz Vicente 81. percben szerzett gólja után érdemi dolog már nem történt a pályán.

A vége 3–2-es hazai győzelem lett, ám az egygólos előny nem biztos, hogy elég lesz a visszavágóra.

SPANYOL SZUPERKUPA

ELSŐ MÉRKŐZÉS
VALENCIA–REAL MADRID 3–2 (Mata 56., Villa 59., Vicente 81., ill. Van Nistelrooy 13., 68.)
Valencia: Hildebrand – Miguel, Albiol, Alexis, Moretti – Joaquin ( Hernandez 65.), Baraja ( Fernandes 76.), Mata, Albelda (Vicente, 71.) – Silva, Villa.
Real Madrid: Casillas – Salgado (Ramos, 64.), Javi Garcia, Heinze, Torres – Diarra, De la Red, Van der Vaart – Raúl (Guti, 75.), Robinho (Robben, 64.) – Van Nostelrooy.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik