Vadócz: Puskáséhoz hasonló tiszteletet akarok itt kivívni magamnak

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 21:03
Hétfőn beszámoltunk róla, hogy Vadócz Krisztián elhagyta a holland NEC Nijmegent, és az Osasunánál folytatja pályafutását. A magyar légiós menedzsere akkor még cáfolta az átigazolásról szóló híreket, de Vadócz szerdán már a spanyol csapat mezében feszített hivatalos sajtóbemutatón.
Vadócz (pirosban) igen elszánt
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Vadócz (pirosban) igen elszánt
Vadócz (pirosban) igen elszánt
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Vadócz (pirosban) igen elszánt

Vadócz Krisztián nagy előrelépésnek érzi, hogy a Primera Divisiónban játszhat a következő idényben.

„Úgy gondolom, hogy nagy előrelépést jelent a karrieremben, hogy az Osasunában játszhatok majd − olvasható Vadócz nyilatkozata a spanyol klub hivatalos honlapján. − Nagyon elégedett vagyok az átigazolásommal. Számos ajánlatot kaptam, de mind közül az Osasunáé volt a legjobb. Keményen fogok dolgozni a csapat sikereiért, de ezt könnyebb lesz bebizonyítani a pályán.”

A 12-szeres válogatott Vadócznak nem lesz könnyű bekerülnie a csapatba, hiszen olyan vetélytársai lesznek, mint a Valenciától kölcsönkapott spanyol U21-es válogatott Sunny, a spanyol Héctor Font, a csapatkapitány Francisco Punal és a 94-szeres iráni válogatott Dzsavad Nekunam. Ezzel a magyar játékos is tisztában van.

„Nem lesz könnyű bekerülni a kezdőcsapatba, de mindent meg fogok tenni ennek érdekében − mondta Vadócz. − Még csak 23 éves vagyok, hosszú futballistakarrier áll még előttem, hogy fejlődjek és tapasztalatot gyűjtsek. A célom, hogy gyorsabbá váljon a játékom, és hogy minél több meccsen teljesítsek jól. Másik célom, hogy az Osasuna jobb helyen zárja a ligát, mint az elmúlt szezonban.”

A spanyol élvonalban a közelmúltban Limperger Zsolt és Molnár Balázs fordult meg honfitársaink közül: előbbi a Burgost és a Celta Vigót erősítette (összesen 59 bajnokin játszott, ezeken három gólt ért el), utóbbi az Espanyolban lépett pályára az 1999–2000-es idényben, négy alkalommal. Vadócz nagyobb reményekkel költözik az Ibériai-félszigetre.

„Mindannyian ismerjük Puskást. Olyan tiszteletet és megbecsülést szeretnék kivívni itt magamnak, mint amilyet ő megszerzett” − mondta optimistán Vadócz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik