Raúl nem beszél C. Ronaldóról, míg Villát a legjobbak egyikének tartja

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 15:41
Az európai élgárdák közül néhány már a nyár közepén belecsap a javába, és rangadónak számító mérkőzéseket vív felkészülés gyanánt. A spanyol bajnok Real Madrid az Emirates-kupa elnevezésű tornán szerepel az Arsenal, a Hamburg és a Juventus társaságában. A csapat támadója, Raúl González még ezeket a tét nélküli meccseket is izgatottan várja.
V mint victory: Raúl mindig és mindenhol győzni akar
Fotó: Action Images
V mint victory: Raúl mindig és mindenhol győzni akar
V mint victory: Raúl mindig és mindenhol győzni akar
Fotó: Action Images
V mint victory: Raúl mindig és mindenhol győzni akar

A csatár szerint a torna remek szintmérő lesz, amely megmutatja, hogy a spanyol bajnok hol tart a felkészülésben. Raúl különösen örül annak, hogy a „blancók” kiváló csapatok ellen folytatják a 2008–2009-es szezon előtti ráhangolódást.

„Ez a nyár egyik legfontosabb tornája. Tiznöt napja vagyunk edzésben, és most látni fogjuk, pontosan hogyan is állunk” – mondta a 31 éves játékos.

„A másik három résztvevő jobb formában van, mint mi, de azzal a céllal lépünk pályára, hogy jó futballt játszva nyerjünk. Ez jelenti a felkészülésünket a spanyol Szuperkupa-mérkőzésre, amelyen megszerezhetjük az első címünket az új idényben, ezért addigra a lehető legjobb állapotban szeretnénk lenni.”

A viadal mérkőzéseit megelőző sajtótájékoztatón az angol újságírók (hiszen a tornát Londonban rendezik) Cristiano Ronaldóról kérdezték Raúlt, ő azonban nem akart a portugál játékosról nyilatkozni. Ellenben David Villa lehetséges érkezéséről ejtett néhány szót: „A legjobb játékosokkal szeretek játszani, és Villa egyike a legjobbaknak”.

Raúl zárásként arról beszélt, hogy a csapategység jelentheti a Real Madrid legfőbb erősségét az új szezonban. „Remek a keret. Úgy vélem, hogy barátokként és futballistaként egyaránt jó közösséget alkotunk. Így elérhetőek a legnagyobb céljaink is” – mondta Raúl.

AZ EMIRATES-KUPA PROGRAMJA

SZOMBAT
Real Madrid–Hamburg
Arsenal–Juventus
VASÁRNAP
Juventus–Hamburg
Arsenal–Real Madrid
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik