A Barcelona elnöke, Joan Laporta még a héten bejelentheti lemondását

Vágólapra másolva!
2008.07.08. 15:57
Joan Laporta, a Barcelona elnöke vasárnap elveszítette az ellene indított bizalmi szavazást, de mivel az ellen voksoló egyesületi tagok száma nem érte el az összes szavazásra jogosult 66,6 százalékát, így a klub szabályzata értelmében helyén maradhat. Ennek ellenére a spanyol Diario sport című lap úgy tudja, Laporta a héten benyújtja lemondását.
Joan Laporta még a héten bejelentheti lemondását
Fotó: Acton Images
Joan Laporta még a héten bejelentheti lemondását
Joan Laporta még a héten bejelentheti lemondását
Fotó: Acton Images
Joan Laporta még a héten bejelentheti lemondását

Joan Laporta iránt azt követően kezdeményezett bizalmatlansági indítványt a Barcelona egyesületi tagjainak egy csoportja, hogy a csapat mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban elmaradt a szurkolók várakozásaitól.

A vasárnapi voksoláson a közel 40 000 szavazó 60 százaléka a jelenlegi elnök távozása mellett foglalt állást, de ez kevés volt ahhoz, hogy Laportát automatiuksan elmozdítsa helyéről.

Ennek ellenére a Diario Sport című spanyol lap értesülései szerint az elnök úgy gondolja, hogy ilyen mértékű bizalmatlanság közepette nem érdemes folytatnia munkáját, így még a héten bejelentheti lemondását.

A hírek szerint Laportát az eddigi alelnöke, Albert Vicens, vagy a gazdasági igazgató, Ferran Soriano követheti.

A 2007-2008-as idény végeztével már távozott a 2003-ban kinevezett vezetőedző Frank Rijkaard és az elmúlt évek emblematikus játékosai közül is többen elhagyják a csapatot (Deco már a Chelsea-hez szerződött, de Ronaldinho és Eto'o sem szerepel az új mester, Joesp Guardiola tervei között).

Az elnök távozásával végképp lezárulhat egy sikerkorszak a Barcelona történetében. Laporta 2003-ban vette át a klub irányítását, és vezetésével Bajnokok Ligáját és két spanyol bajnoki címet és is nyert az egyesület.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik