Ramón Calderón visszavonulót fúj Cristiano Ronaldo-ügyben

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2008.07.06. 20:21
Újabb fejezetéhez érkezett a „Cristiano Ronaldo marad vagy nem marad” című 2008-as nyári szappanopera. Az újabb oldalak írója Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke, aki úgy tűnik visszavonulót fújt, és nem nyit újabb frontot a portugál fenomén megszerzéséért.
Ramón Calderón nem öltözteti Real-mezbe Ronaldót?
Fotó: MTI/EPA/Jesús Diges
Ramón Calderón nem öltözteti Real-mezbe Ronaldót?
Ramón Calderón nem öltözteti Real-mezbe Ronaldót?
Fotó: MTI/EPA/Jesús Diges
Ramón Calderón nem öltözteti Real-mezbe Ronaldót?

Eleinte csak suttogták, majd pletykálták, végül az egész spanyol és angol sportsajtó azt híresztelte, hogy a Real Madrid próbálkozik megszerezni Cristiano Ronaldót. És minthogy a portugál középpályásnak nem volt antipatikus a „királyi klub” hízelgése, egyre többen gondolták azt, hogy Ronaldo a spanyol fővárosban köthet ki.

A Manchester United (és az angol sajtó) azonban az Európa-bajnokság után ellentámadásba lendült, és tisztességtelen eszközök bevetésével vádolta meg a madridi alakulatot. A spanyolok elnöke, Ramón Calderón most a Marcának azt nyilatkozta, hogy a portugál zseni minden bizonnyal a következő szezonban is Angliában rúgja majd a labdát.

„A mai nap szerint az a legvalószínűbb kimenetele az ügynek, hogy Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedben folytatja” – olvasható a spanyol lapban Calderón megszólalása, ami felér egy jó hangos visszavonulóval. Calderón mondatain azonban érezhető, hogy nem kíván minden kaput becsukni maga mögött, és csak hozzátette: „elméletileg van még időnk, két hónap maradt augusztus végéig.”

Calderón a BBC-nek is megerősítette, hogy egyelőre „jegelik a Ronaldo-ügyletet”. „Nem tárgyalhattunk Ronaldóval, mert a United úgy nyilatkozott, nem akarja eladni a játékost, és nem akarunk tiszteletlenül viselkedni a manchesteriekkel” – zengi hangzatosan Calderón. Mindenkinek feltűnhet ugyanakkor, hogy az eddigi madridi megnyilatkozásokat nem minősíti Calderón...

„Hallottam, Ronaldo többször mondta, hogy Madridba igazolna és ez az egyik álma, de nem tudom, hogy Madridban fog-e játszani jövőre” – adta az ártatlant a blancók elnöke a BBC-nek.

„Csak akkor cselekszünk, ha a United hagyja. Jó barátok vagyunk a manchesteriekkel, és ők többször elmondták, nem szeretnék eladni Ronaldót, így nem tehetünk semmit” – váltott diplomatikusra a sportvezető.

Azért kíváncsiak lennék arra is, mit mond Calderón hétfőn a Ronaldo-ügyről barátjának. A Real elnöke akkor személyesen találkozik David Gill-lel, a „vörös ördögök” ügyvezető igazgatójával az Európai Klubok Szövetségének általános ülésén Svájcban…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik