Koeman és Rijkaard állásával is játszik a Valencia és a Barcelona

Vágólapra másolva!
2008.03.20. 16:36
Szerda este a Getafe a Santanderrel szemben beverekedte magát a spanyol Királyi-kupa döntőjébe. Ellenfele a Valencia–Barcelona párharc győztese lesz. A két együttes első, barcelonai meccsén 1–1-es döntetlen született, de a csütörtöki visszavágó nem csak a továbbjutásról dönthet.
Ronald Koeman és Frank Rijkaard állása sem biztos
Ronald Koeman és Frank Rijkaard állása sem biztos
Ronald Koeman és Frank Rijkaard állása sem biztos
Ronald Koeman és Frank Rijkaard állása sem biztos
Ronald Koeman idény közben váltotta a Valencia kispadján Quique Sánchez Florest, de novemberi kinevezése óta csak a spanyol kupában szerepel úgy a csapat, ahogy azt mindenki várná.

A hatszoros bajnok és kupagyőztes együttes a csoportkör végén kiesett a Bajnokok Ligájából, míg a Primera Divisiónban csak négy pont választja el a kiesőzónától (az igaz ugyan, hogy ennek ellenére 10. helyen áll a csapat). Kilenc tavaszi forduló alatt mindössze kilenc pontot szerzett a gárda, így nem alaptalanok azok a pletykák, hogy egy kupakudarc esetén felmondólevelet kaphat „ajándékba” a pénteken 45. születésnapját ünneplő Koeman.

A holland szakvezető számára külön pikantériája a meccsnek, hogy egykori csapata ellen kell megküzdenie állásáért, hiszen 1992-ben éppen Koeman góljával nyert BEK-et a Barcelona a Sampdoria ellen.

„A kupában eddig is jól ment nekünk, és csupán kilencven perc választ el a finálétól. Látom a játékosokon, hogy nagyon elszántak – el is várom tőlük, hiszen bizonyos értelemben döntőt játszunk – nyilatkozta a tréner. - Biztató eredményt értünk el a Camp Nouban, és most hasonló folytatásra számítok.”

Ez a meccs ugyanakkor nemcsak Koeman, hanem egykori válogatott csapattársa, Frank Rijkaard számára is nagy téttel bír. A katalánok ugyanis nem tudták legyőzni vasárnap az újonc Almeríát, és ezzel továbbra is hét ponttal le vannak maradva a tabellát vezető Real Madrid mögött.

Ezt nem nézik jó szemmel a szurkolók, mint, ahogy azt sem, hogy a szakember összerúgta a port Ronaldinhóval, akire nem is számít az esti meccsen (a hivatalos indoklás szerint szakmai okok miattt). Ezek után egy kupafiaskó következtében Rijkaard alatt is meginoghat a pad.

NÉZZE MEG KOEMAN 1992-ES GÓLJÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik