Az UEFA, a Real Madrid és kortársai köszöntötték Di Stefanót

Vágólapra másolva!
2008.02.17. 18:42
Nyolcvanegy éves korában az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöki különdíjat adományozott Alfredo di Stefanónak, a Real Madrid egykori legendás csatárának. A spanyol fővárosban rendezett megható ünnepségen köszöntötte az argentin születésű legendát a Real Madrid, valamint korábbi játékostársai is. Di Stefano a 2006. november 17-én elhunyt Puskás Ferenccel szerepelt egy időben a királyi gárdában.
Alfredo di Stefano (balra) és Michel Platini, az UEFA elnöke
REUTERS/Andrea Comas
Alfredo di Stefano (balra) és Michel Platini, az UEFA elnöke
Alfredo di Stefano (balra) és Michel Platini, az UEFA elnöke
REUTERS/Andrea Comas
Alfredo di Stefano (balra) és Michel Platini, az UEFA elnöke

Michel Platini, az UEFA elnöke köszöntőjében úgy szólította Di Stefanót: „nagyság a nagyságok között is”. Kortársai szerint ő volt a legsokoldalúbb játékos, aki a sportágnak adatott.

„A labdarúgás történetében arany betűkkel írt nevek között Alfredo di Stefanót különleges hely illeti meg” – fogalmazott Michel Platini, mielőtt átadja a különdíjat.

„Nélküled a labdarúgás históriáját egyszerűen nem tudnánk elképzelni – szólította meg az idős támadót. – Ez az első olyan elismerés, amelyet UEFA-elnökként átadhatok, és ezt a díjat csak a legnagyobbak kaphatják meg. Őszinte köszönet neked azért, amit a mi csodálatos sportágunkért tettél.”

„Nem érdemlem meg mindezt, túlságosan messzire mentek, ennek ellenére elfogadom” – kommentálta a történteket a rá jellemző száraz humorral Don Alfredo.

„Nem szoktam így beszélni, és csak nevetek azon, hogy nem sírom el magam, de köszönöm nektek, valamint az UEFA-nak, hogy ezt a meccset itt, Madridban játszhattam le, és nem kell elrepülnöm sehová, mert őszintén szólva ez nem nagyon lett volna ínyemre.”

„Mindig is csapatjátékos voltam, ezért ezt az elismerést szeretném mindazoknak ajánlani, akikkel együtt játszhattam.”

Alfredo di Stefano Buenos Airesben született 1926. július 4-én. A River Plate-ben kezdte a pályafutását, majd a kolumbiai Millonariosból igazolt a Real Madridhoz 1953-ban.

A királyi gárdával 1956 és 1960 között sorozatban ötször nyerte meg a BEK-et, 1957-ben és 1959-ben neki ítélték oda az Aranylabdát.

A Real Madridban 510 hivatalos mérkőzésen 418 gólt szerzett, és több mint húsz évig tartó pályafutása során majdnem 900-szor volt eredményes.



Videó: Alfredo di Stefano
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik