Lehet, hogy ez lesz Koeman utolsó lehetősége a Valenciában

Vágólapra másolva!
2008.02.01. 17:00
Ha csak Ronald Koeman érkezésétől számítanánk a tabellát, a Valencia jelenleg a Primera Divison legutolsó, azaz 20. helyen állna. A holland mestert a megújulás céljából hozták a gárdához, ám a személyi cserék sem segítettek a csapat sanyarú helyzetén. Ha rövid időn belül nem kezdi el szállítani a pontokat a tavalyi szezon negyedik helyezettje, könnyen veszélybe kerülhet a szakember állása.
A ritka alkalmak egyike a szezonban, amikor volt okok az örömre a Valencia játékosainak
Reuters
A ritka alkalmak egyike a szezonban, amikor volt okok az örömre a Valencia játékosainak
A ritka alkalmak egyike a szezonban, amikor volt okok az örömre a Valencia játékosainak
Reuters
A ritka alkalmak egyike a szezonban, amikor volt okok az örömre a Valencia játékosainak

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Koemannak sem sikerült csodát tennie a már a szezon elején is formán kívül játszó Valenciával, sőt irányítása alatt elképesztő mélyrepülésbe kezdett a csapat.

A 2007-2008-as idénynek még Quique Sánchez Floresszel vágtak neki a „denevérek”, és ha nem is nyújtottak kimagasló teljesítményt, még így is az élmezőnyig vezérelte őket a szakvezető.

Koeman érkezéséig tizenegy fordulót játszott a hatszoros spanyol bajnok a Primera Divisionban, és a negyedik helyen állt huszonegy ponttal. Csak a Real Madrid, a Barcelona és a Villarreal gyűjtött náluk többet.

A holland vezetőedző ezután ült le a Valencia kispadjára, és a klub szurkolói azt várták, hogy esélyük lesz megszorongatni a tabellán előttük állókat.

Ami azonban következett, az minden képzeletet alulmúlt: Koeman alatt a megszerezhető harminc pontból csak hatot gyűjtött be a gárda, és ha nem vennénk figyelembe a szezon azt megelőző részét, akkor a „denevérek” most a spanyol bajnokság sereghajtói lennének.

Pedig nagy átalakulást vetített elő a korábbi nagyszerű játékos a csapatnál, és ezzel együtt eredményes játékot ígért. Száműzte a keretből a klub emblematikus figuráit, David Albeldát, Miguel Ángel Angulót és Santiago Canizarest.

Jöttek azonban új emberek is: a mester hozta a spanyolokhoz Éver Banegát, Hedwiges Madurót, de a gondokat az új szerzemények sem oldották meg, és bár az együttes még áll a Király-kupában, ezzel nem érik be a klub szimpatizánsai egy ilyen patinás egyesületnél.

A La Liga 22. fordulójában a Valladoliddal találkozik a Valencia, és ha ott sem indulnak el a gödörből kifelé, nincs kizárva egy esetleges újabb edzőváltás.

A forduló nagy kérdése még az, hogy hogyan változik a Real Madrid és a Barcelona közti különbség: a madridiak az újonc Almeríához látogatnak, míg a „blaugranák” az Osasunát fogadják.

Jó hír a „királyi gárdának”, hogy Diarra visszatért az Afrika-kupáról, és akár már játszhat is szombaton, ám Van Nistelrooy játéka még kérdéses: a támadó gyomorfertőzés miatt kerülhet partvonalon túlra.

A Barcelonánál a „nagy négyes” még mindig nem állhat össze, ugyanis Samuel Eto’ónak még az afrikai kontinensviadalon kell helytállnia Kamerun színeiben.

SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (LA LIGA)

22. FORDULÓ
Almería-Real Madrid feb.2. 20:00
Betis-Deportivo feb.2. 22:00
Zaragoza-Athletic Bilbao feb.3. 17:00
Levante-Racing Santander feb.3. 17:00
Atlético Madrid-Murcia feb.3. 17:00
Villarreal-Mallorca feb.3. 17:00
Valladolid-Valencia feb.3. 17:00
Recreativo-Valencia feb.3. 17:00
Barcelona-Osasuna feb.3. 19:00
Getafe-Espanyol feb.3. 21:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik