La Liga, Real Madrid: gyomorrontás miatt kétséges Iker Casillas játéka

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 16:35
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a címvédő, listavezető Real Madrid a sereghajtó Levantéhoz látogat. A királyi csapatban gyomorrontás miatt kétségessé vált Iker Casillas (képünkön) szereplése. A kiváló válogatott kapus legutóbb egy éve és nyolc hónapja hagyott ki bajnokit, azóta sorozatban lejátszott 58 találkozó egyikéről sem hiányzott.

Még a 2005-2006-s bajnokság 36. fordulójában történt, hogy eltiltása miatt Casillas nem léphetett pályára a Racing Santander elleni, idegenbeli bajnokin. Azt követően Casillas elfoglalhatta megkérdőjelezhetetlen helyét a kezdőben, a bajnokság zárásán már ő állt a madridiak kapujában, miként a bajnoki címmel zárult 2006-2007-s idényben is.

A 2007-2008-s bajnokságban eddig lejátszott 18 találkozó mindegyikén pályára lépett, egyetlen percet sem hiányzott.

Casillas legutóbb a 14. fordulóban, a Santender elleni bajnokin kapott gólt, akkor Munitis talált a madridiak kapujába, azóta viszont 378 percet védett le kapott gól nélkül. Nem találtak a hálójába a Bilbao, az Osasuna, a Barcelona és a Zaragoza játékosai sem.

Casillast az a Dudek helyettesítheti, aki a hétközi, vesztes Spanyol Kupa-mérkőzésen két gólt kapott, és csinált egy büntetőt, amit azonban a játékvezető nem adott meg.

Bernd Schsuter a védelemben M. Torres, Cannavaro, Pepe, Marcelo összeállításban kezd, előttük a középpályán Sneijder, J. Baptista, Gago és Robinho kaphat szerepet, a támadóalakzatot Van Nistelrooy és Raúl alkothatja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik