A sajtó fanyalog, Rijkaard tapsol a Barca kiszenvedett sikere láttán

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 12:23
A spanyol első osztályú FC Barcelona egyesülete kétgólos idegenbeli sikerrel kezdte az új évet Mallorcán, Frank Rijkaard csapata azonban csak az elért eredménnyel és a megszerzett három ponttal lehet elégedett, a látványos, közönségszórakoztató futball ezúttal elmaradt. A holland vezetőedző ennek ellenére elismerően nyilatkozott tanítványairól, és úgy vélte a Real Madriddal való versenyfutásban minden pontra égető szükség van, ezért célratörő futballra van most szükség.
Frank Rijkaard fellélegezhet, átmenetileg
Frank Rijkaard fellélegezhet, átmenetileg
Frank Rijkaard fellélegezhet, átmenetileg
Frank Rijkaard fellélegezhet, átmenetileg

A Real Mallorca nem adta olcsón a bőrét az Ono Estadiban, remekül zárták le a szabad területeket, kezdettől fogva nem hagyták kibontakozni a katalánokat a támadásépítéseknél.

Ez hatvan percig elég is volt a döntetlenhez, aztán jött a derült égből villámcsapás a szigetlakóknak: Rafa Márquez szögletet követő fejese után megtört a gólcsend.

A végén Samuel Eto'o is beköszönt, a 2-0-s siker dacára azonban nem valószínű, hogy túl sok Barca-drukkert lekenyereztek volna mallorcai fellépésükkel Xaviék.

"Kőkemény mérkőzés volt, ahol meg kellett küzdenünk minden labdáért. Azt hiszem nem vallottunk szégyent, sőt. A második félidőben voltak időszakok, amikor kifejezetten teszetős volt a futballunk. Iniestát visszahoztuk a középpályára, és bevetettünk még egy gyors csatárt elöl, ennek meg is lett a foganatja" – értékelt a mérkőzés után Frank Rijkaard.

Az attraktív labdarúgás elkötelezett híveként a tréner sietve próbált mentséget találni a Barca szombat esti teljesítményére, amely kétgólos győzelmet igen, látványt, csillogást és szép focit azonban nem hozott.

"Törekszünk arra, hogy hűek legyünk az FC Barcelona labdarúgóklub hagyományaihoz, ami a játékfelfogásunkat, játékstílusunkat illeti. Ezzel együtt vannak időszakok, amikor eredményorientált futballra van szükség. Mindenesetre igyekszünk megtalálni a megfelelelő kombinációt, hogy látványosak és eredményesek is lehessünk egyszerre" – zárta a mester.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik