Egy góllal nyert az Espanyol a kilenc emberrel küzdő Atlético ellen

Vágólapra másolva!
2007.12.23. 19:05
A Liga, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a délutáni összecsapások közül kiemelkedett az Espanyol madridi vendégjátéka. A mérkőzést végül a vendégek nyerték egy góllal, de a hazaiak a 29. perctől tíz, az 55. perctől azonban már csak tíz emberrel játszhattak: előbb Kun Agüerót, majd Perníát állították ki. Ennek ellenére vezetést szereztek a vendéglátók és a hajráig még a döntetlent is tartani tudták, akkor azonban győztes gólt lőttek a katalánok.
Tamudo (Espanyol) és  Luis Perea (Atlético) fejpárbaja
Reuters
Tamudo (Espanyol) és Luis Perea (Atlético) fejpárbaja
Tamudo (Espanyol) és  Luis Perea (Atlético) fejpárbaja
Reuters
Tamudo (Espanyol) és Luis Perea (Atlético) fejpárbaja

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Láthatóan nem volt motivációs probléma az Atlético Madrid–Espanyol derbin egyik oldalon sem, az esti El Clásico árnyékában azért mégiscsak egy madridi-barcelonai versenyfutásról van szó.

Kiegyenlített volt mérkőzés, a bajnokságban egyébként is jó formát mutató két csapat a nyílt színen esett egymásnak. Inkább a támadásra, mint sem a bekkelésre koncentráltak, a nézők legnagyobb örömére.

A 21. percben egy szabadrúgás után alakult ki veszélyes helyzet a hazai kapu előtt, de Abbiati parádés védéssel hárította Riera tízméteres próbálkozását.

Nem szabadult azonban fel a madridi kapu: az Ángel által visszaívelt labdára a leshatáron álló Coro mozdult be. Előtte azonban még egy hazai védő úgy stukkolt bele fejjel a labdába, hogy az a tehetetlen Abbiati mellett a hazai kapuba vánszorgott. A játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot. Amelyet a vendégek részéről érhetően némi heves vita kísért.

Kilenc perccel később már a vendéglátók vitatkoztak Fernández Borbalán játékvezetővel, aki kiállította Kun Agüerót. A labdával a pályán keresztbe nagy lendülettel elinduló argentint Torrejón húzta vissza eredményesen, a sértett egy visszacsapottal adta tudtára a vendégjátékosnak, mi a véleménye a tettéről. Agüerót kiállította a játékvezető, aki a vendégjátékosnak sárga lapot adott.

Döntő pillanat: egyik gólfelelősét, Kun Agüerót veszíti el a hazai csapat
Reuters
Döntő pillanat: egyik gólfelelősét, Kun Agüerót veszíti el a hazai csapat
Az argentint a közelmúltban a Getafe ellen is kiállították, de ott egyik sárga lapját utólag érvénytelenítették, így nem kellett eltiltását töltenie. Ezt azért most nehéz lesz kimagyarázni.

A létszámhátrány nem szegte a hazaiak kedvét, nem látszott a játék képén, hogy az Atlético tíz emberrel veszi fel a küzdelmet. Ráadásul hét perccel később a vezetést is megszerezték: egy középről elvégzett szabadrúgást Simao Sabrosa húsz méterről mesterein tekert a bal felsőbe, Kameni hiába vetődött. A portugál szélső a hétközi UEFA-kupa mérkőzésen a hosszabbítás hatodik percében győzelmet érő gólt szerzett szabadrúgásból, nincs rossz passzban.

A második félidőben aztán gyorsan tudatosította az Espanyol, hogy emberfórját nem szeretné kihasználatlanul hagyni. Nyolc perc alatt egyenlítettek, igaz nagyon szerencsés körülmények között. Luis García baloldali, kapu elé tekert szöglete minden ott ólálkodó játékos között elsuhant, Tamudo azonban jó ütemben dobta be magát a labda útján és testéről a hazai kapuba vágódott a labda.

A szezonban nyolcadik bajnoki gólját szerző válogatott a folytatásban is főszerepet vállalt - miként az egy kulcsjátékoshoz illik -, hiszen két perccel később ő lódult volna meg a jobbszélen, ha Pernía nem akasztotta volna össze hátulról a lábát. A hazai védő tettéért második aznapi sárga kártyáját is megkapta, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Már második emberüket veszítették el a madridiak.

A találkozó hátralévő részében egyre inkább beszorult a madridi csapat, míg a barcelonaiak egyre közelebb kerültek a győztes gól megszerzéséhez. Tamudo hét méterről leadott kapáslövését Abbiati valami hihetetlen bravúrral tolta szögletre.

A létszám- és a mezőnyfölény a 85.percben érett aztán góllá: De la Pena zseniális kiugratásával Luis García került helyzetbe, majd tíz méterről, ballal kilőtte a rövidsarkot. Nyerő mozdulat volt.

Az Osasuna gyorsan vezetést szerzett hazai pályán a Mallorca ellen, majd a második felvonás eső percében megduplázták előnyüket a hazaiak. A vendégek azonban két perc múlva betaláltak és ismét egygólosra csökkentették a különbséget. Az Osasuna csak a hajrában tudta bebiztosítani sikerét.

A szezonban remekül szereplő Villarreal a 37. percben hátrányba került hazai pályán az Huelva ellen, de Nihat révén egy perc múlva összejött az egyenlítés. Meglepetésre az eredmény nem változott, a hazai csapat két pontot hagyott veszendőbe menni.

A Depor a hajrában, büntetőből lőtt góllal gyűrte le vendéglátóját, a sereghajtó Levantét.

A kiesés elől menekülő két gárda, a Valladolid és a Betis alsóházi rangadója gólnélküli döntetlennel zárult.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

17. FORDULÓ:
Atlético Madrid - Espanyol 1-2 (Simao Sabrosa 37., ill. Tamudo 55., Luis García 85.)
Levante - Deportivo La Coruna 0-1 (Sergio 85. – 11-esből)
Osasuna - Mallorca 3-1 (Font 8., Plasil 46., Viana 91., ill. Güiza 48.)
Valladolid - Real Betis 0-0
Villarreal - Recreativo Huelva 1-1 (Nihat 38., ill. Camunas 37.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik