Giovani dos Santosnak nem áll szándékában elhagyni a Barcelonát

Vágólapra másolva!
2007.09.05. 13:03
Évek óta riogatták a barcelonai szakemberek a konkurenciát, a riválisokat a mexikói Giovani dos Santosszal, mígnem a hétvégi, Athletic Bilbao elleni bajnokin aztán Frank Rijkaard vezetőedző is elérkezettnek látta az idő arra, hogy a fiatal támadó tétmeccsen is átessen a tűzkeresztségen. Giovanira az elkövetkezendő napokban azonban már a felnőtt válogatottban vár szerep, miközben neve Madridban is szóba került: mint egy korábbi lehetséges, ám Messihez és Cristiano Ronaldóhóz hasonlóan elszalasztott lehetőség.
Giovani előtt egy ígéretes lehetőség adódott a Bilbao ellen, ám azt elpuskázta a mexikói csatár
Reuters
Giovani előtt egy ígéretes lehetőség adódott a Bilbao ellen, ám azt elpuskázta a mexikói csatár
Giovani előtt egy ígéretes lehetőség adódott a Bilbao ellen, ám azt elpuskázta a mexikói csatár
Reuters
Giovani előtt egy ígéretes lehetőség adódott a Bilbao ellen, ám azt elpuskázta a mexikói csatár

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Elégedett vagyok Barcelonában, ahol mindent megadnak nekem - mondta a fiatal csatár. - Most visszatérek hazámba, és a következő két mérkőzésre koncentrálok.”

A Hugo Sánchez szövetségi kapitány által irányított mexikói válogatott barátságos mérkőzésen szeptember 9-én Pueblában Panama, majd három nappal később New Yorkban a Copa Américán győztes Brazília ellen lép pályára.

De vissza a katalán fővárosba, ahol Giovani „érkeztével” hamarosan öttagúra bűvölhet az eddig Messi, Henry, Eto’o és Ronaldonhi alkotta „fantasztikus négyes”.

„Ez megmosolyogtat - értékelte önmagát szerénynek tűnően Giovani -, de az igazság az, hogy ez a csapat nem a fantasztikus négyesről szó, mert az egész csapatot fantasztikus játékosokból áll.”

A mexikói már a felkészülési időszakban is több szerepet kapott, amelyet jó játékkal és gólokkal hálált meg. A bajnoki nyitányra elintéződött spanyol állampolgársági kérelme is, így már nem foglal helyet az EU-n kívüli kontingensben. Giovani Eto'o korai sérülésével minden bizonnyal gyakran kap lehetőséget az elkövetkezendőkben a rutinszerzésre.

A Bilbao ellen 3-1-re megnyert összecsapáson csereként a 61. percben 2-0-s hazai vezetésnél Henryt váltva érkezett a mexikói, aki nem sokkal később ígéretes helyről lőhetett Messi beadását, valamint Ronaldinho átlépős cselét követően, a kapu mellé. A hajrában pedig róla állították ki Koikili Campót: a kezdőkörben már megtolta a labdát, amikor a lendülettel érkező vendégvédő elsodorta őt.

Miguel Ángel Portugal, a Real Madrid elnökségének tagja is beszélt a fiatal mexikóiról. A sportvezető a Radio Marca adásában nyilatkozatban arról, hogy Giovani, valamint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is a királyiak játékosa lehetett volna.

„Amikor Giovani 14 éves volt, lehetőségünk volt arra, hogy szerződtessük - mondta Miguel Ángel Portugal. - Mint ahogyan jó esélyünk volt Messi leigazolására. Cristiano Ronaldóra úgyszintén. Abban az éles vitáktól sem mentes időszakban azonban ilyen átigazolásokra nem szántunk egy vasat sem. Az volt klubunknál a „galaktikusok” szerződtetésének időszaka, a jövővel pedig nem törődtünk.”

„Idén nyáron azonban jól erősítettünk - folytatta a sportvezető. - A Real Madrid mai stílusát meghatározó játékosokra Schuster az elkövetkezendő három-négy-öt évben is számíthat akár.”

VIDEO - BARCELONA ÚJ KEDVENCE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik