Ramon Calderón: Két újabb fantasztikus játékost sikerült igazolnunk

Vágólapra másolva!
2007.08.14. 11:05
Sűrű napja volt tegnap a Real Madrid két friss szerzeményének, a két holland légiósnak, Royston Drenthének, illetve Wesley Sneijdernek. Miután átestek és megfeleltek a szokásos, ám kötelező orvosi vizsgálaton, valamint alákanyarították a nevüket a szerződésre, még a hivatalos bemutatón, a Santiago Bernabéu Stadion gyepén is mutatniuk kellett valamit az ott megjelent közel ötezer(!) szurkoló kíváncsiságát kielégítendő.
Drenthe és Sneijder, a bizalom irányukban egyelőre feltétlen
Reuters
Drenthe és Sneijder, a bizalom irányukban egyelőre feltétlen
Drenthe és Sneijder, a bizalom irányukban egyelőre feltétlen
Reuters
Drenthe és Sneijder, a bizalom irányukban egyelőre feltétlen

Ramon Calderónnal, a madridi klubelnökkel érthetően madarat lehetett volna fogatni, két kőkemény alkudozáson van túl. Drenthétől a Feyenoord, Sneijdertől az Ajax vált meg nehezen és bizony egyáltalán nem aprópénzért. Hosszas huza-vona előzte meg mindkét játékos szerződtetését, végül Drenthért 14 millió eurót, Sneijderért pedig 25,5+1,5 millió eurót (akkor lép életbe, ha bajnokságot vagy BL-t nyernek) fizettek a madridiak.

„A hétfői egy roppant fontos nap volt - mondta a Real Madrid klubelnöke -, mert szurkolóinknak be tudtunk mutatni két fantasztikus játékost, akik fiatal koruk ellenére máris ismert alakjai az európai futballnak.”

A pálya baloldalának egészét bejátszani képes Drenthét még ennél is többre taksálta bevezetőjében, a klubvezető szerint a Roberto Carlos utódjának tartott légiós hamarosan világviszonylatban is a legjobbak közé tartozik majd. A fiatal játékos madridi szerződésével nemcsak képletesen, hanem a valóságban is átveheti a brazil örökét és bizonyíthatja képességeit.

„Jól cselez, rendkívül ravasz és jól olvassa a játékot - mondta Drenthéről Calderón, de a játékos sem volt adós az ilyenkor szokásos, szurkolók által elvárt diplomatikus belépővel. A balszél jolly jokere ugyanis már napokkal korábban lenyilatkozta, hogy a jövőben csak a Real Madridban tudja elképzelni pályafutását, pedig akkor a megegyezés még nem született meg eladásáról, illetve megvételéről.

„Már elismert játékosként érkezett hozzánk és nálunk még nagyobb játékossá válhat - nyilatkozta a másik új szerzeményről, Sneijderről a sportvezető. - Ő az utóbbi évek egyik legjobb németalföldi labdarúgója. Megszerzése érdekében a tervezetnél több pénzt is áldoztunk, de csak egy olyan hasznos, nagy teherbírású játékos esetében tettünk kivételt, mint ő.”

A Real Madrid a szezon első tétmérkőzésén, a spanyol Szuperkupa első összecsapásán, Sevillában 1-0-ra kikapott a házigazdáktól. Az eredmény az UEFA-kupa győztes, bajnoki bronzérmes otthonában még elfogadhatónak is nevezhetnénk - főként hogy a madridi visszavágó is vár a csapatokra -, de játékban igencsak elmaradt a várakozásoktól Bernd Schuster együttese.

Most viszont két olyan poszt, pozíció is betöltésre került Madridban, amelyre a német szakvezetője oly’ nagyon várt. Drenthénak a baloldalt kell bejátszania, Sneijder pedig a középpályán feledtetheti Fabregas és Ballack sikertelen szerződtetését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik