Már hivatalos a hír: Szalai Ádám a Real Madridhoz szerződött

Vágólapra másolva!
2007.08.11. 10:58
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Real Madrid leszerződtette Szalai Ádámot. A Stuttgartból távozó magyar játékos hároméves szerződést kötött a spanyol elitalakulattal. A megállapodás értelmében a csatár a Madrid tartalékcsapatánál kezdi meg spanyolországi karrierjét.
Szalai Ádám nagy lehetőséget kapott
Szalai Ádám nagy lehetőséget kapott
Szalai Ádám nagy lehetőséget kapott
Szalai Ádám nagy lehetőséget kapott

NÉVJEGY:

  • Név: Szalai Ádám
  • Születési idő: 1987. december 12.
  • Születési hely: Budapest
  • Nemzetiség: magyar
  • Magasság: 1.93 cm
  • Korábbi klubjai: Újpest, Vfb Stuttgart
  • Poszt: csatár
Még be sem mutatkozott a tavalyi német bajnok Stuttgart felnőttcsapatában, mégis felkeltette a Real Madrid érdeklődését a magyar U20-as válogatott Szalai Ádám. Amiről mindenki csak álmodott, ma hivatalossá vált: Szalait szerződtette a királyi gárda.

A tizenkilenc éves csatár hároméves szerződést kötött az előző spanyol bajnokság aranyérmesével. Pontosabban a madridi alakulat tartalékcsapatával, a Real Madrid Castillával. A klub második számú csapata jelen pillanatban a harmadik vonalban, a Segunda División B-ben szerepel.

Mint ismeretes: a spanyol bajnokságban klubbok nem szerepelhetnek egy osztályban a tartalékcsapatukkal. Az átjárás viszont elképzelhető a két gárda között. A mai nagy nevek közül páldául Raúl, Guti és Iker Casillas is megfordult már a Castillában - a magyar csatár tehát nagy lehetőség előtt áll.

Szalai amatőr szerződése a Stuttgarttal egy év múlva járt volna le. A német klub ugyan megpróbálta még három évre magához kötni a fiatal tehetséget, ám Szalainak más elképzelései voltak a jövőjéről. Most majd a Madridban bizonyíthat.

Puskás Ferenc után tehát újra magyar játékos szerepel a Real Madrid együttesében, legalább is a tartalékcsapatban, ahol megfordult már Korolovszky Gábor is - Szalai remélhetőleg nagyobb sikerrel jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik