Hector Cúper visszatér a kispadra, a Betisnél várnak csodát tőle

Vágólapra másolva!
2007.06.28. 00:55
Kinevezték a spanyol első osztályú Real Betis labdarúgóklub új trénerét az argentin Hector Cúper személyében. A tapasztalt edző egy éves szerződést kötött a sevillaiakkal – jelentette be a spanyol Cadena Ser rádió szerda este.
Cúper mutathatja az utat vissza a BL-be
Cúper mutathatja az utat vissza a BL-be
Cúper mutathatja az utat vissza a BL-be
Cúper mutathatja az utat vissza a BL-be

Az 51 éves tréner szerda délután állapodott meg a sevillai klub vezetőivel, a kontraktus további részletei egyelőre nem kaptak nyilvánosságot.

A Mallorca, a Valencia és az Inter kispadját is megjárt mester 2006 februárja óta nem vállalt el vezetőedzői munkát, most viszont nem mindennapi kihívások elé néz a zöld-fehérekkel.

Az ebben az évben 100 éves sevillai klub szégyenletes szezont tud maga mögött, a 16. helyen zárt a bajnokságban. A következő idényben minden bizonnyal legalább UEFA-kupás indulást biztosító helyezés elérése lesz a cél a bajnokságban, a tavalyi szezonban még a BL-ben a Liverpoollal és a Chelsea-vel megmérkőző andalúzoknál.

A Betis Luis Fernandez edző három héttel ezelőtti menesztése óta nem nevezett ki új trénert, a csapat megbízott vezetőedzője Paco Chamorro lett, aki az első osztályban tartotta a kiesés réme által hosszú ideig fenyegetett klubot.

A vezetők korábban a Recreativo Huelva sikeredzőjét, Marcelino Garcia Toralt szemelték ki maguknak. Marcelino Santanderbe szerződése után döntöttek úgy az andalúzok, hogy Hector Cúpert választják.

Nem lehet tudni mik Jose Manuel Gomez elnök pontos elvárásai az új szakvezetővel szemben, de biztosan ő is tisztában van azzal, hogy az argentin edzőt finoman szólva sem lehet győztes típusnak nevezni.

Tény, hogy Cúper a Mallorcát KEK-döntőig, a Valenciát pedig kétszer is BL-döntőig vezette, amivel világszerte elismerést szerzett magának. A mester óriási szívfájdalma viszont, hogy egyik fináléban sem sikerült címet elhódítania aktuális csapatával.

Később Olaszországban próbálta ki magát, de az Interrel is csak a második helyig jutott a Serie-A-ban, 2002-ben ráadásul drámai körülmények között, az utolsó fordulóban a Lazio elleni 4-2-es vereség miatt vesztették el a scudettót.

Legutóbbi klubja a Real Mallorca volt a santa fe-i születésű mesternek, ahol másodszorra már nem tudta megváltani a világot, így 2006 elején távozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik