A Liverpoolból távozó Jerzy Dudek lehet Iker Casillas „váltótársa”

Vágólapra másolva!
2007.06.14. 12:55
A Liverpool FC-től távozó Jerzy Dudek hamarosan a Real Madrid labdarúgója lehet, miután szóban már elfogadta a spanyol klub ajánlatát. A 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes lengyel kapus Iker Casillas tartalékjaként segítené új csapatát, amelynek eddigi második számú hálóőre, Diego Lopez csapatot vált.
Újabb nagy lehetőség előtt áll Jerzy Dudek
Újabb nagy lehetőség előtt áll Jerzy Dudek
Újabb nagy lehetőség előtt áll Jerzy Dudek
Újabb nagy lehetőség előtt áll Jerzy Dudek

„Meg kell erősítenem, valóban kaptam ajánlatot a világ egyik, ha nem „a” legnagyobb klubjától. Sokáig titokban tudtam tartani az információt, hiszen az első megkeresésre hetekkel ezelőtt sor került” – jelentette ki saját internetes oldalán Dudek.

A lengyel futballista éveken át a „vörösök” első számú hálóőre volt, de 2005 nyarán a klub szerződtette Rafa Benítez vezetőedző honfitársát, Jose Reinát. Dudek ezután már csak epizódszerephez jutott, így a Liverpool FC-vel közösen úgy határozott, nem hosszabbítja meg idén nyáron lejáró szerződését.

„Óriási megtiszteltetés ez az ajánlat – jegyezte meg a madridiak megkeresése kapcsán a korábbi lengyel válogatott kapus, majd így folytatta: - Most azt mondhatom, számos feltételről már meg is egyeztünk. De erősen gondolkodom a végső döntésen.”

Jerzy Dudek más spanyolországi csapattól is kapott ajánlatot, ott jóval több lehetőséghez juthatna, mint Madridban.

Jerzy Dudek 2001 és 2007 között 127 alkalommal őrizte a „vörösök” kapuját, legemlékezetesebb védéseit az AC Milan elleni, 11-es párbajba torkolló BL-döntőben mutatta be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik