Luis Fabiano klasszisa döntött: egy gól, két gólpassz

Vágólapra másolva!
2007.04.22. 21:19
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a még három vasat – UEFA-kupa, Spanyol Kupa és bajnokság – is tűzben tartó Sevilla hazai pályán lehengerlő játékkal gázolta el a kiesés elől menekülő Bilbaót. A találkozó hőse a kihagyott tizenegyes után góljával és két gólpasszával a mezőny legjobbjának bizonyuló Luis Fabiano volt.
Luis Fabiano (középen, Sevilla) két védővel is eredményesen vette fel a harcot
Reuters
Luis Fabiano (középen, Sevilla) két védővel is eredményesen vette fel a harcot
Luis Fabiano (középen, Sevilla) két védővel is eredményesen vette fel a harcot
Reuters
Luis Fabiano (középen, Sevilla) két védővel is eredményesen vette fel a harcot

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A mérkőzés elején rögtön támadólag lépett fel a hazai gárda, Kerzsakovot a nyolcadik percben buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest azonban Luis Fabiano a bal kapufa tövére vágta.

Ez a hiba annyira felpaprikázta a Sevilla egyik meghatározó játékosát, hogy tulajdonképpen egymaga eldöntötte a mérkőzést.

Bár a szünetig nem esett gól, ez egyáltalán nem a vendégeken, hanem a befejezéseknél pontatlan hazaiakon múlt. Kilencszer vették célba a sevillai játékosok a Bilbabo kapuját, de csak egyszer találták el. A vendégek két kísérletéből egyik sem okozott veszélyt.

A második felvonás elején két gyors góllal aztán le is rendezte a találkozót a Sevilla. Luis Fabiano indult be lendületesen középen a védők közé, majd remekül tálalt Kerzsakov elé, aki 14 méterről, ziccerben egyből a kapuba belsőzött.

Négy perccel később Puerta húzta meg a balszélt, majd rettentő éles szögből beadás helyett sunyi, lapos kapuralövéssel próbálkozott, nem minden eredmény nélkül.

Nem ült le, támadásban maradt a Sevilla, a következő gólt Chevanton szerezte, aki végeredményben egy peches, de eredményes mozdulattal juttatta a vendégek kapujába Luis Fabiano jobboldali, mértani centerezését.

A 77. percben Yeste remek fejesével szépítettek a vendégek, de a végszó a hazaiaké, egészen pontosan Luis Fabianóé volt – nyolcadik gólját szerezte a bajnokságban -, aki egy jobb oldali, erőből belőtt labdát kapásból vágott 12 méterről a vendégek kapujába.

Őrzi második helyét a fordulót követően 58 pontos Sevilla, amely 17-szer nyert a bajnokságban, 12-szer pályaválasztóként.

A Bilbao 15-ször szenvedett vereséget, hetedszer idegenben, 32 ponttal a 16. helyen állnak, de azzal nyilván a baszkok is tisztában voltak: nem a Sevilla ellen gyűjtik majd be a biztos bennmaradáshoz szükséges pontokat. Aztán ennek megfelelő hozzáállással tudták le a sevillai találkozó…
  • K.E.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

31. FORDULÓ:
Sevilla - Athletic Bilbao 4-1 (Kerzsakov 49., Puerta 53., Chevanton 69., Luis Fabiano 82., ill. Yeste 77.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik