Capello: Kevés segítség érkezik a játékvezetőktől

Vágólapra másolva!
2007.02.18. 15:29
Szombat este a Bernabeu-stadionban gólnélküli döntetlent játszott a házigazda Real Madrid a Betis ellen. A királyiak olasz szakvezetője, Fabio Capello a játékvezetői segítségét hiányolta, nem kifejezetten a találkozón, hanem az egész szezonban. A Huelva elleni vereség után három meg nem adott tizenegyest kértek számon a játékvezetőn. Az olasz szakember elmondta: csapata egyáltalán nem élvezi a hazai pálya előnyét, sőt…
Van Nistelrooy és Raúl a Betis ellen sem tudtak sikeres csatárduót alkotni
Van Nistelrooy és Raúl a Betis ellen sem tudtak sikeres csatárduót alkotni
Van Nistelrooy és Raúl a Betis ellen sem tudtak sikeres csatárduót alkotni
Van Nistelrooy és Raúl a Betis ellen sem tudtak sikeres csatárduót alkotni

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Ebben a szezonban kevésbé érzem a játékvezetők segítségét hazai pályán. Úgy tűnik, elsősorban David Bekcham a „kedvencük”, a Betis elleni kiállítását elkapkodott ítéletnek érzem. Televízión megnézve a visszajátszást nekem legalábbis úgy tűnt, a szabálytalansága egyáltalán nem volt olyan súlyos.”

A nyáron Amerikába távozó, a madridi keretbe egy hete reaktivált angol légióst a hosszabbításban utánrúgásért állították ki.

„Az első félidőben jól játszottunk, jó dolgokat csináltunk. Raúlt már a Bayern elleni BL-meccsre gondolva pihentettem és nem jelöltem a kezdőbe. A második félidőben viszont pályára küldtem, mert a támadójátékunkból éppen egy olyan típusú játékos hiányzott, mint ő. Kitámadtunk, így viszont ellenfelünknek adtunk lehetőséget.”

Ez a gyengébb hazai mérleg törvényszerűen magában hordozza a szurkolók nemtetszését, a Betis elleni mérkőzésen Emerson volt az elsőszámú célpont. Mi tagadás, nem a legjobb szezonját tudja le a brazil légiós…

Capello, aki Juventusba, majd Madridba is „magával vitte” Emersont, a középpályás védelmére kelt. Persze, mi mást is tehetne, a brazilon keresztül egyrészt őt is minősítik a lelátó füttyök…

Capello kiállt Beckham mellett
Capello kiállt Beckham mellett


De nemcsak Emerson volt az egyetlen brazil, aki miatt magyarázkodhatott Capello, hanem az általa leépített Ronaldo Milánóba történt száműzetését is számon kérték rajta. A Fenomén olasz csapatában remekelt: a Siena ellen idegenben 4-3-ra megnyert bajnokin duplázott, miközben volt madridi csapattársai csak szenvedtek és hibáztak, ha a kapu közelébe értek…

„Mindig mondtam, hogy Ronaldo egy igazi nagy játékos - magyarázta a bizonyítványt Capello -, de ő akart elmenni Madridból. És azért azt se felejtsük, jelenleg az angol és a spanyol bajnokság azért más színvonalat képvisel, előrébb tart, mint az olasz.”

A lehetséges 33 pontból csupán 18-t gyűjtött be eddig a bajnokságban hazai pályán a Real Madrid. Döntetlent játszottak a Villarreal, a városi rivális Atlético Madrid, valamint legutóbb a Betis ellen. Három ponttal a zsebében távozott a Bernabeuból a Celta Vigo, a Recreativo Huelva és a Levante. A királyiak Madridban tizenegy mérkőzésen mindössze tizenkét két lőttek, igaz csak kilencet kaptak.

Játék a számokkal: amennyiben Capellóék hozták volna ezt a tizenöt, hazai pályán elveszített pontot, előnyük a tabella élén tíz pont körül is lehetne az üldöző, így második helyre szorult Barcelonával szemben. A valóság viszont az: ha a katalánok ma győznek Valenciában, hétpontosra növelhetik előnyüket Capellóékkal szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik