Iker Casillas: Lelki hadviselés vár ránk a Bernabeuban

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.15. 18:09
Két 1-0-s vereség után az elmúlt hétvégi bajnokin idegenben nyert 2-1-re a Real Madrid a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Szombaton az utóbbi hetekben jó formát mutató Betist látják vendégül, a királyiak spanyol válogatott kapusa, Iker Casillas szerint a Bernabeu stadionban valódi lelki hadviselést folytatva kell pályára lépniük. A sevillaiak elleni bajnoki mérkőzésnek az kölcsönöz pikantériát, hogy egy hónapja a madridi 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal éppen ők búcsúztatták a Realt a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében.
Iker Casillas bravúrjai sokat számítanak, de néha a végeredményt tekintve nem sokat érnek
Iker Casillas bravúrjai sokat számítanak, de néha a végeredményt tekintve nem sokat érnek
Iker Casillas bravúrjai sokat számítanak, de néha a végeredményt tekintve nem sokat érnek
Iker Casillas bravúrjai sokat számítanak, de néha a végeredményt tekintve nem sokat érnek

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
"A Betis ellen hazai pályán óriási lesz rajtunk a nyomás, valóságos lelki hadviselést folytatva kell pályára lépnünk - mondta az igazi reflexkapus. - Az viszont egy kupasorozat nyolcaddöntője volt, a mostani pedig egy fontos bajnoki mérkőzés lesz."

"Biztos egészen másként futunk ki a pályára és ez a játékunkon is meglátszik majd. A bajnokságban minden egyes mérkőzés a mi külön háborúnk. Lépéshátrányban vagyunk a listavezető Barcelonával szemben, a sarkunkban pedig ott van a Valencia. Nekünk minden mérőzés különösen fontos."

"Tisztában vagyunk vele, hogy támadójátékunk nem a leghatékonyabb és leglátványosabb, nem olyan tiszteletet parancsoló, mint pár szezonnal ezelőtt. Ellenben most a védekezésünk sokkal jobb, mint akkor. De a lényeg így is, úgy is egy: meg kell nyerni a mérkőzéseket. Bár nem mi játszunk a legjobban a bajnokságban, én mégis bizakodó vagyok a folytatást tekintve."

"Még bármi megtörténhet, kiegyenlített az élmezőny, elég egy kisebb hullámvölgy, máris alapjaiban változhat meg minden az élen. Nem tippelnék, helyezést tekintve hányadik helyre várom magunkat, de egy hónap múlva már okosabb leszek. Addigra túl vagyunk az Atlético és a Barcelona elleni idegenbeli mérkőzéseken, amelyek nagyon sokat számítanak majd a végeredményt illetően."

"A Barcelonának is megvan a maga baja, ott van a héten az Eto’o-ügy, az ő problémájukból mi akár profitálhatunk is. Samuelt különben barátomnak mondhatom, igazi klasszisnak tartom. Tisztelem őt, de ezzel a tettével nem tudok azonosulni."

A bajnokságban 22 forduló után a címvédő Barcelona 46 ponttal áll az élen, őket a 43 pontos Sevilla, illetve a 41 pontos Real Madrid követi.

A Bajnokok Ligájában jövő héten a német Bayern München ellen kell helytállnia Iker Casillasnak és társainak a nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik