A Real Madrid első idei trófeáját veszítette el

Vágólapra másolva!
2007.01.19. 15:39
A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében a Betis a madridi visszavágón elért 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal búcsúztatta a Realt. A királyiak olasz vezetőedzője, az utóbbi hetekben egyre inkább a támadások kereszttűzébe került Fabio Capello egyáltalán nem kesereg a korai, váratlan búcsú miatt. A szakember szerint csapata nagyon jó mérkőzést játszott és az összeállítást illetően sem bánt meg semmit.
Capello elégedett volt a látottakkal
Capello elégedett volt a látottakkal
Capello elégedett volt a látottakkal
Capello elégedett volt a látottakkal

“Nagyon, nagyon jól játszottunk a visszavágón, csak balszerencsések voltunk – mondta mérkőzés utáni nyilatkozatában Capello. – Ilyen a futball. Robinho buktatása tiszta tizenegyes volt, de a síp néma maradt, ez is benne van a futballban. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ám azok ki is maradtak.”

Sorsoltak a Spanyol Kupában

A negyeddöntő legpikánsabb párosításának a Sevilla-Betis városi rangadó tűnik. A bajnoki címvédő Barcelona az előző kupasorozat döntősével, a Zaragozával mérkőzik. Az első mérkőzéseket január 31-én, a visszavágókat február 28-án rendezik.
A negyeddöntő párosítása: Sevilla - Real Betis, Deportivo - Valladolid, Getafe - Osasuna, Barcelona - Zaragoza
A szakembernek két, a nyilvánosságot kifejezetten szakmai oldalról érdeklő kérdésre is választ kellett adni. Vajon nem lett volna szüksége a csapatnak egy Ronaldo-szintű klasszis befejezőcsatára, aki egy ilyen mérkőzést el tud dönteni, illetve egy Beckham-képességű játékosra, aki a több, kiváló helyről elvégzett szabadrúgás közül egyet legalább kihasznált volna?

Köztudott, Beckham azt követően került nemcsak a partvonalon kívülre, hanem egyenesen a lelátóra, hogy nem hosszabbított szerződést Madridban, inkább elfogadta az amerikai LA Galaxy mesés ajánlatát. Capello ezt követően üzente neki: a tavasszal már ne is számítson arra, hogy magára húzza a Real mezét.

Van Nistelrooyék két les miatt meg nem adott gólt és egy be nem fújt tizenegyest kértek számon a játékvezetőtől
Van Nistelrooyék két les miatt meg nem adott gólt és egy be nem fújt tizenegyest kértek számon a játékvezetőtől

Ellenben Ronaldo-ügyben még nincs végkifejlet, de a Beckhamről lemaradó AC Milan nagy erőket mozgósít a brazil megszerzéséért, átigazolása napirenden van.

Sergio Ramos volt a Real legveszélyesebb támadója
Sergio Ramos volt a Real legveszélyesebb támadója
“Ronaldo két napja edzhet ismét velünk, mert sérült volt, nem tudtam őt figyelembe venni a mérkőzésen. Beckham amióta a Realban van, két vagy három gólt lőtt mindössze szabadrúgásból, pedig elég sokat lőhetett. Különben De la Red és Ramos is kiválóan végzi el a szabadrúgásokat. A kezdőcsapat összeállítását illetően nem bántam meg semmit, ma sem tennék másként.”

“A Betis jól játszott ellenünk, egyáltalán nem tűntek olyan csapatnak, mint amelynek különböző gondjaik vannak. Én viszont inkább a saját csapatommal foglalkoznék. Tetszett csapatom játéka és nekem ez elég. A játékosok motiváltak voltak, győzni akartak, a kupabúcsú ellenére az öltözőben nincs pánikhangulat.”

Ha pánik nincs is, a Real Madridnak immár két sorozat maradt hátra, hogy megtörje a hároméves nyeretlenségi átkot, amire korábban ötven évig példa nem volt.

Első nekifutásra a honi kupában szerettek volna célba érni, mondván talán ott a legkönnyebb, de a Betis - amely a honi pontvadászatban a kiesés elől menekül - megtréfálta őket.

A bajnokságban hullámzó teljesítményt nyújtva is harmadikok, úgy ahogy tartják a lépést az ugyancsak formájától elmaradó második Barcelonával és a listavezető Sevillával. A második katalánok és a harmadik fővárosiak előtt két pont a listavezető előnye.

A Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőben a Bayern München vár Capello csapatára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik