A Recreativo otthon zúzta szét a Real Madridot

Vágólapra másolva!
2006.12.20. 23:31
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Real Madrid hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett az újonc Huelva csapatától. A vendégek teljesen megérdemelt győzelmet arattak még ilyen arányban is az abszolút kilátástalan játékot bemutató királyiak ellen. Hazai pályán remekelt a listavezető Sevilla.
Az első vendéggólt szerző Sinama Pongolle (balra) fogadja Jesus Vazquez (jobbra, mindkettő Huelva) gratulációját
Reuters
Az első vendéggólt szerző Sinama Pongolle (balra) fogadja Jesus Vazquez (jobbra, mindkettő Huelva) gratulációját
Az első vendéggólt szerző Sinama Pongolle (balra) fogadja Jesus Vazquez (jobbra, mindkettő Huelva) gratulációját
Reuters
Az első vendéggólt szerző Sinama Pongolle (balra) fogadja Jesus Vazquez (jobbra, mindkettő Huelva) gratulációját

LA LIGA, 16. FORDULÓ:

Celta Vigo-Real Sociedad 0-0
Getafe-Espanyol 0-1 (0-0)
G.:
Tamudo (74.)
Tarragona-Betis 0-1 (0-0)
G.:
Assuncao (65., 11-esből)
Osasuna-Levante 2-1 (0-0)
G.:
Cruchaga (53.), Soldado (69.), ill. Nino (90.)
Santander-Villarreal 2-1 (0-0)
G.:
Rubén (48.), Colsa (64.), ill. Barreno (86.)
Real Madrid-Huelva 0-3 (0-1)
G.:
Sinama Pongolle (35.), Uche (52.), Viqueira (91.)
Sevilla-Deportivo 4-0 (1-0)
G.:
Kanoute 29., 63. – a másodikat 11-esből), Fabiano (65.), Alves (73.)
A királyiak azzal a tudattal léphettek pályára – a csatársorban kezdőként kapott lehetőséget a Van Nistelrooy, Ronaldo páros, de ott serénykedett a középpályán mögöttük Beckham is -, hogy győzelmük esetén a harmadik helyről előrelépve egyrészt megelőzhetik az örök rivális Barcelonát, másrészt esetleges sevillai botlást kihasználva akár az élre is ugorhatnak.

A katalán címvédőről tudni kell, hogy a fordulóban csak csütörtök este lépnek pályára – a Camp Nouban az Atlético Madrid az ellenfél -, míg hétvégi mérkőzésük – a Betis ellen idegenben – klubvilágbajnoki kötelezettségük miatt elmaradt.

Még azt sem mondhatjuk, hogy a nagy igyekezetnek nyögés lett a vége a Madrid részéről, hiszen a középmezőny stabil együttesei közé sorolható újonc Huelva egyáltalán nem tette meg a királyiaknak azt a szívességet, hogy behúzódott saját kapuja elé.

Sőt, a vendégek még a kiegyenlített játékkal sem elégedtek meg, nem átallottak kezdeményezőként fellépni a Bernabeu-stadionban! Szentségtörés!

Raúl (Real Madrid) arca sok mindent elárul a mérkőzésről
Reuters
Raúl (Real Madrid) arca sok mindent elárul a mérkőzésről
Az ideges, de legalább annyira kényelmes hazaiak pedig egyáltalán nem strapálták magukat azzal, hogy felvegyék az eléjük dobott kesztyűt. Ennek az lett a vége, hogy amíg a vendégek négyszer veszélyeztették a hazai kaput, addig a madridiak mindössze(!) egyszer tették meg ugyanezt!

És az még hagyján, hogy négyszer annyira veszélyeztették a kaput a vendégek, a 35. percben a vezetést is megszerezték. Remek Huelva-egyérintő után Cannavaro képzetlen mozdulattal feledtette, miért is kapta idén ő az Aranylabdát és lett az év játékosa a FIFA-nál, az ajándékba kapott labdán Sinama Pongolle még tolt egyet – ekkor az olasz már csúnyán becsapva, szinte már megalázva a hátsóján csúszkált -, majd nem vacakolt többet: az immár kiszolgáltatott Casillas mellett a hálóba vágta a labdát.

A középkezdés után Van Nistelrooy ígéretes támadás végén az oldalhálóba lőtt, ám ennél sokkal emlékezetesebb marad Cannavaro másik botrányszámba menő alakítása: saját tizenhatosán belül, senkitől sem zavartatva rálépett egy labdára, amelyre rögtön lecsapott a gólszerző. Hogy nem lett gól a dologból, azaz utolsó pillanatban keresztező és tisztázó Sergio Ramos érdeme. Az olasz védő a jelek szerint testben és fejben sem heverte ki a zürichi gálán történteket: igencsak másnapos futballista benyomását keltette.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A második félidőre Emerson helyére érkezett honfitársa, Robinho. Aktívabb lett a második félidő elején a Real, ám kapura csak Beckham szabadrúgása után veszélyeztettek. Nem úgy a vendégek, akik kettőre növelték előnyüket az 52. percben. Uche a baloldalról húzott befelé, Salgado nem ér oda, hogy közbeavatkozzon, Cannavaro pedig ott volt ugyan, csak - ezúttal - sem tudott. A vendégek játékosa lendületből csinált egy testcselt kifelé – az olasz védő le sem tudta szinte reagálni a cselt, több másodperces fáziskésésben volt -, majd befelé húzott és 18 méterről kilőtte a jobb alsót.

Megnyugtató előnye tudatában kapuja biztosítására összpontosított a vendégcsapat. Méghozzá elég jól, helyzetig sem jutottak a madridiak.

A 66. percben jött Reyes és Mejía, előbbi a mérkőzésen észrevétlen Ronaldo, utóbbi a cserét zokon vevő Salgado helyére, ám a fővárosiakon ez sem segített.

A hajrában abszolút kitámadó hazai csapat ellen a vendégektől Viqueira előbb ballal a jobb felső saroknál a kapufát lőtte telibe 22 méterről, majd ugyanő a hosszabbítás első percében jobbal mesterien csavart a jobb felsőbe 20-ról.

Másodszor kapott ki bajnokin a Bernabeuban a Real, idegenben negyedszer nyert a Huelva.

A Sevilla hazai pályán nehéz, kiegyenlített első félidőt követően küldte padlóra vendégét, a Deportivót és megugrott az üldözők elől: Kanoute két, Fabiano és Alves egy-egy gólt lőtt.

Az Espanyol idegenben verte a Getafét, a győztes gólt Tamudo szerezte a 74. percben. A vendégcsapat Casquero 66. percben történt kiállítását követően emberelőnyben játszhatott, igaz a hajrában „egyenlítetek” a vendégek, Chica is piroslapot kapott.

Az újonc, sereghajtó Tarragona ismét kikapott – a szezonban már 12-szer -, miután hazai pályán a Betis egy büntetőből szerzett találattal verte őket.

Nem született gól Vigóban, ahol a Celta a Real Sociedad együttesét fogadta.

Az Osasuna egy góllal verte az 56. perctől emberhátrányban játszó Levantét hazai pályán.

A Santander ugyancsak egy találattal bizonyult jobbnak vendégénél, a Villarrealnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik